Hoppa till sidans innehåll

Unga Tränare


Unga Tränare skolar in nya generationer

Av Lerum Friidrotts närmare 60 tränare är de yngsta de kanske allra viktigaste!

Teamet Unga Tränare består av ungdomar och juniorer som själva fortfarande är aktiva men som även ägnar en eller ett par pass i veckan åt att vara tränare åt sina yngre klubbkamrater.

Men det är inte bara sina kunskaper om löpning, hopp och kast som Unga Tränare delar med sig av – som en brygga mellan barn och vuxna är de också föredömen som skolar in nya generationer i Lerum Friidrotts anda, värderingar klubbkänsla.

Vill du också vara med i Unga Tränare och dela med dig av dina kunskaper och färdigheter i friidrott? Hör av dig bums till Anders Egle så hittar ni en lämplig träningsgrupp för dig att bli Ung Tränare i!

 

Ung Tränare: Elliot Lindbom

Född: 2005.

Tränare i: 10-gruppen, för barn födda 2010.

Elliot om varför han är Ung Tränare: "Jag ser tränarrollen som en möjlighet att tjäna lite extra pengar samtidigt som jag får lära ut det som jag själv älskar att göra på min fritid. Att ta hand om och lära ut friidrott till barn är en bra erfarenhet som jag har användning av i resten av mitt liv."

Läs hela intervjun med Elliot här>

Elsa Wållgren

Ung Tränare: Elsa Wållgren

Född: 2004.

Tränare i: 11-gruppen, för barn födda 2011.

Elsa om varför hon är Ung Tränare: "Det är roligt att umgås med barn och lära dem det jag hittills lärt mig under min egen tid som aktiv."

Läs hela intervjun med Elsa här>

Ung Tränare: Josefine Holmesson

Född: 2005.

Tränare i: 12-gruppen, för barn födda 2012.

Josefine om varför hon är en ung tränare: "Jag ser det som en utmaning. Dels med den sociala biten, men även att själv kunna utvecklas och bli en bättre friidrottare. Ett sätt för mig att tänka igenom hur man gör, för att sedan kunna förmedla det till barnen."

Läs hela intervjun med Josefine här>

Karro Wanglöf

Ung Tränare: Karro Wanglöf

Född: 2002.

Tränare i: 09-gruppen, för barn födda 2009.

Karro om varför hon är en bra Ung Tränare: "Jag är omtänksam! Att vara liten och komma till en helt ny grupp kan vara en tuff situation för alla. Därför tycker jag att det är extra viktigt att få alla att bli bekanta med varandra."

Läs hela intervjun med Karro här>

Linda Aiff

Ung Tränare: Linda Aiff

Född: 2003.

Tränare i: 09-gruppen, för barn födda 2009

Linda om vad hon gillar med att vara Ung Tränare: "Det roligaste är att se när alla barnen utvecklas, när alla lyssnar och när man märker att de uppskattar det jobb man gör för dem."

Läs hela intervjun med Linda här>

Linnea Dahlberg

Ung Tränare: Linnea Dahlberg

Född: 2002.

Tränare i: 09-gruppen, för barn födda 2009.

Linnea om varför hon blev Ung Tränare: "Jag ville bli tränare för att jag älskar att vara i sociala sammanhang och för att barn sprider sån härlig energi omkring sig. Att vara en förebild och hjälpa till att forma vår nästa generation är väldigt roligt och spännande."

Läs hela intervjun med Linnea här>

Ung Tränare: Moa Bengtsson

Född: 2005.

Tränare i: 12-gruppen, för barn födda 2012.

Moa om vad hon tycker om att vara Ung Tränare: "Jag gillar det jättemycket! Man får lära känna barnen i en tidig ålder och se deras utveckling, inte bara i träningen utan också personlighetsmässigt. Ju mer man pratar och uppmärksammar dem, desto mer vågar de ta plats och samtidigt får man se skymtar av den person de så småningom kommer att bli."

Läs hela intervjun med Moa här>

Ung Tränare: Theodor Johner

Född: 2005.

Tränare i: 08-gruppen, för barn födda 2008.

Theodor om vad han gillar med att vara Ung Tränare: "Det roligaste är att få visa de yngre hur mycket man kan utvecklas och att ens prestation ökar väldigt mycket under åren om man tränar bra."

Läs hela intervjun med Theodor här>

Viggo Nielsen

Ung Tränare: Viggo Nielsen

Född: 2005.

Tränare i: 08-gruppen, för barn födda 2008.

Viggo om en bra grej med att vara Ung Tränare: "Jag känner att jag utvecklas själv som aktiv! När man instruerar och förklarar teknik för andra så tänker man igenom det lite extra och på så sätt förbättras man själv också."

Läs hela intervjun med Viggo här>

Uppdaterad: 15 APR 2020 15:26 Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...