Hoppa till sidans innehåll

Träningsgruppen, +17 år


Syfte

För de aktiva med breddambition ska vi erbjuda träning som är allsidig med en bra balans av grundträning, grenspecifik träning och fysisk träning.

Träningsplaneringen är något enklare och utan så kallad periodisering. Tävling är inget krav, men självklart stimuleras tävlande. Träningen för dessa aktiva ska vara stimulerande och anpassade efter målgruppens behov, så att de aktiva vill fortsätta så länge som möjligt i klubben. För denna målgrupp har vi inga uttalade tränings- eller tävlingsmål.

Träningsmängd utifrån stadie

Vi tränar två gånger per vecka och försöker även genomföra träning som stimulerar hela kroppen ex höger och vänstersida av kroppen och utmanande koordination med nya övningar och fokus.

Tävling

I detta stadie är tävlingen en naturlig del i den aktives friidrottande. Det är dessutom ofta tävlandet som ger motivationen till tränandet – dvs. för att kunna prestera bättre på tävlingar. Successivt i detta stadie är det just detta som ökar, mer fokus ligger på personlig prestations- och resultatutveckling, dock utan att mista glädjen.

Vi vill dock understryka att det inte är ett krav att sätta mål och tävla i Träningsgruppen. Det är helt ok att träna friidrott som 16-åring utan vilja bedriva en målinriktad satsning (läs mer under Syfte). 

Intresserad av att börja?

Fyll då i följande formulär så kontaktar vi dig:

Intresseanmälan Provträning 17-19 år>

Ansvarig Träningsgruppen

Maria Holmesson, 0708-539372 (samkör med Ungdomsgruppen)

Uppdaterad: 21 AUG 2018 20:33 Skribent: Ulf Petersson
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

spaloggahogermarginal

Vår juniorsatsning

Träning för vuxna

Lerum Friidrott Masters

 

Löparsektionen

Run All Around

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

  

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...