Hoppa till sidans innehåll

Tisdagsintervaller Riddarsten - Run All Around


Vill du ha goa kompisar att springa tillsammans med?

Varje tisdag erbjuder vi kostnadsfri löpträning i grupp med start 18:00 på Riddarstens parkering. Passen består av intervaller av olika karaktär, i olika miljöer och med olika distanser/tider. Vi håller oftast till på ett ställe så att alla kan vara med. Det är ingen tävlingsgrupp eller krav på nivå. Du får vara nybörjare, motionär eller van löpare.

Tanken är att vi ska hitta glädjen med löpning tillsammans och slippa springa själva. Det är roligare när man är fler. Vi har som ett mål att träna inför Lerumsloppet 2022.

Vi är en del av Svensk Friidrotts pilotprojekt Run All Around för att få fler att upptäcka enkelheten och glädjen i löpning. Löpning kan utföras precis där du är. Året runt i alla olika miljöer. 

Tränare och information

Ansvariga tränare är Tommy Rosenlöf, Patrik Roback och Hans Svensson, som uppdaterar Facebook-gruppen Lerum Friidrotts Löparkvällar  regelbundet med träningsprogram och ev. tidsavvikelser från vårt schema över träningstider.

Tommy

Tommy Rosenlöf

Började min träning 2013 på tidiga våren. Alternerade gång och löpning och under sommaren kunde jag springa mina första 5k utan att stanna. Gick med i klubben och började träna intervaller, det var då jag gjorde en markant förbättring. Under vintern 2013/2014 fortsatte jag vara med på LFIs långpass. Mitt första "varv" gjorde jag våren 2014 på tiden 2.05.33. Efter det har jag haft som mål att hålla mig i form med varierat antal pass per vecka.

Mitt personbästa på varvet 2017 var 1.43.08.

Har efter det gått kurs i Löpledare och Löptränare och jag är idag certifierad löptränare med ett mål att sprida löparglädje. 

 Patrik

Patrik Roback

Har varit med som löptränare för tisdagsgruppen i över 10 år och dessförinnan som ungdomstränare i Lerum Friidrott. Har hållit på med idrott och träning sedan barnsben och började med friidrott och löpning redan i ungdomsåren. Började med långdistans först på senare år och sprang mitt första GöteborgsVarv 2002. Har ett personbästa från 2017 med tiden 1:27.42.

Har gått löptränarutbildning steg 1 & 2.

Jag motiveras av att se glädjen, viljan och utvecklingen bland våra deltagare på löparkvällarna.  Mitt mål som tränare är att få fler att prova på och träna löpning i grupp. Jag hoppas kunna hålla på med löpning livet ut.

 
 

Hans Svensson

Tränare för Lerum Friidrotts Löparkvällar på tisdagar.

Var med och startade denna grupp 2004 och det är riktigt kul att den fortfarande är igång.

Började med löpning i slutet på 70 talet och gjorde mitt första Göteborgsvarv 1982 med tiden 1:34,08 som fortfarande är min bästa tid.

Har gått löptränarutbildning steg 1 & 2.

Mitt mål med löparkvällar är att få våra deltagare att utvecklas och att ha kul tillsammans.

Uppdaterad: 02 OKT 2021 23:07 Skribent: Peter Helmroth
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...