Hoppa till sidans innehåll

Statistik


I flikarna till vänster kan du ta del av Lerum Friidrotts statistik.

Vad krävs för att ett resultat eller rekord ska in på våra listor?

  • Resultatet ska noteras på sanktionerad tävling. Resultatet räknas endast om det är noterat på tävling som är sanktionerad av GFIF eller SFIF.
  • Godkänd vind. Max +2,0 m/s i sprint-/häckgrenar upp tom 200m samt längdhopp och tresteg utomhus.
  • Eltidtagning. Resultat ska vara noterade med eltid på sprintdistanserna 60m, 100m, 200m och 400m. Manuella tider (förr var det vanligare) avrundas neråt till närmaste tiondel och noteras med ett m efterår, t.ex. 32.10.2m på 10 000m.
  • Rätt betingelser för rätt klass. Avser antal häckar, höjd på häckar, vikt på kastredskap och typ av kastredskap (man ändrade spjutens tyngdpunkt för herrarna 1986 och för damerna 1999). En femkamp kan t.ex. innehålla två klubbrekord pga olika betingelser eller olika grenar. Är ett resultat gjort på 100m häck med 76-häckar, så räknas inte det som klubbrekord för kvinnor och placerar sig inte heller på Topp-10-listan.
  • Klubbrekord per kalenderår. Lerum Friidrotts klubbrekord baseras på resultat satta per kalenderår och inte per säsong. Det innebär i praktiken att en aktiv som tävlar i december i klassen F15, men som fyller högst 14 under kalenderåret, kan notera ett nytt klubbrekord för F14 året ut.
  • Ett klubbrekord kan gälla både ungdomsklass och seniorklass. Ett rekord i klass P18 kan samtidigt också vara ett rekord för Män. Däremot gäller rekordet inte för äldre ungdomsklass - i detta fall P19.
Uppdaterad: 26 JUN 2018 08:30 Skribent: Ulf Gimlegård

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...