Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska idrottsförbundet


Under våren kommer vi att genomföra konceptet ”High Five – idrott för alla” som är ett samarbete mellan Rädda Barnen och RF-SISU Västra Götaland.
 
Den 25 februari är det sista dagen för idrottsföreningar att rapportera in höstsäsongens aktiviteter för att få LOK-stöd.
 
 
Efter ett år präglat av coronaviruset hoppas vi på RF-SISU Västra Götaland att 2021 blir till det bättre - både för samhället som helhet och för idrotten.
 
 
Folkhälsomyndigheten förtydligar idag att träning utomhus kan fortsätta, om anläggningarna kan hållas öppna på ett smittsäkert sätt och de allmänna råden följs.
 
Idrottsrörelsen får ytterligare 335 miljoner kronor i ekonomiskt stöd på grund av corona för perioden januari–februari 2021.
 

Öppet brev till kommuner

(2020-12-21 13:53)
”Vi är tacksamma för kommunernas ekonomiska stöd till idrotten under året som gått. Behovet kommer vara stort även framöver.” Ordföranden och distriktschefen skickar ett tack och en vädjan till kommunerna inför 2021.
 
Så här innan jul meddelar Swedbank och dess ägare, Sparbanksstiftelsen Alfa, att de kommer fördela stöd till idrottsföreningar som ingår i deras verksamhetsområde. Stödet är till för att stötta föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.
 
Folkhälsomyndigheten har beslutat om nya allmänna råd, som börjar gälla från måndag den 14 december 2020. RF-SISU Västra Götaland bjöd in till en träff för att försöka reda ut och ge stöd i vad de nya råden innebär för idrotten.
 
Street Games Academy är modellen som RF-SISU Västra Götaland tillsammans med Göteborgs universitet, Chalmers och lokala idrottsföreningar i Göteborg framgångsrikt arbetat med. Nu söker vi mentor och adepter till satsningen.
 
Regeringen och Folkhälsomyndigheten presenterade igår föreskrifter och nationella allmänna råd som träder i kraft den 14 december. Träning under smittsäkra former och om möjligt utomhus tillåts nu även för de som är 16 år och äldre.
 
Nu är det hög tid att slutrapportera er planerade och genomförda folkbildningsverksamhet för 2020 till RF-SISU Västra Götaland. Senast den 15 december vill vi ha era uppgifter.
 
Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har till och med den 31 januari 2021 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen.
 
Idag får idrottsföreningar i Västra Götaland besked om kompensationsstöd för perioden juli-september. Totalt handlar det om 19,9 miljoner kronor i krisstöd fördelat på 386 föreningar.
 
12

Samarbetspartner

spaloggahogermarginal

 

 

Vår juniorsatsning

Träning för vuxna

Run All Around

Lerum Friidrott Masters

Athletics For Life våren 2021

Löparsektionen

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

  

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: kansli@lerumfriidrott.se