Hoppa till sidans innehåll

Göteborgs Friidrottsförbund


Årets Unga Ledare är en utmärkelse som delades ut av Svensk Friidrotts Ungdomsråd för första gången 2020 för insatser under 2019. Nu är det dags att nominera årets kandidater. Utmärkelsen kan delas ut till individer eller till en grupp ledare.
 
I helgen publicerades en debattartikel i Göteborgs Posten författad av oss, Göteborgs Friidrottsförbund och Martin Bergman, samt resterande stora motionslopp i Sverige.
 
Från måndag till torsdag vecka 48 (23-26 november) kommer RF-SISU erbjuda ett utbildningsblock med fyra digitala kvällsföreläsningar på temat ledarskap. Och redan nu på fredag arrangeras föreläsningen ”Små lirare”.
 
Skadepreventionsprojektet är en studie om skador där många av Göteborgs elitaktiva friidrottare varit inblandade och genomförts i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund. På fredag hålls ett slutseminarium för projektet.
 
 
 
Med start den 16 november gäller nya regler och öppettider i Friidrottens Hus, detta pga. den ökade smittspridningen av Covid-19. Observera att tider med högst beläggning endast är tillgängliga för förbokade träningsgrupper.
 
Vad säger egentligen forskningen om talangutveckling och vad vet vi kännetecknar de starkaste talangutvecklingsmiljöerna? Det föreläste P-G Fahlström om den 9 november och föreläsningen finns nu att ta del av online.
 
I och med helgens terräng-SM kan nu årets mest framgångsrika klubbar summeras i ”SM-pokalen”. På fjärdeplats hittar vi Örgryte och på femteplats slutar Ullevi.
 
Under helgen genomfördes årets sista SM-tävlingar när det var dags för terräng-SM på Grimstafältet i Vällingby i Stockholm. Göteborg höll fanan högt med ett stort antal medaljer.
 
Under förra veckan presenterade riksidrottsförbundet elitidrottsstipendiaterna för 2020/2021. Däribland fanns Örgrytes Olof Ryberg som nu hoppas på att stödet kan hjälpa honom till Paralympics i Tokyo nästa år.
 
Idag kom det överraskande beskedet att den svenska rekordhållaren på 800 meter Andreas Kramer byter klubb från Sävedalens AIK till Ullevi Vikingen inför kommande säsong.
 
För ett par veckor sedan kom beslutet att planlagda terräng-SM kommer kunna köras på Grimstafältet i Stockholm den 24-25 oktober och precis som då sprangs det både en kort och en lång bana för seniorerna under lördagens terräng-DM i Kungälv.
 
Lördag 17 oktober bjuder Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse in till höstdialog.
 
Nu gäller ordinarie öppettider i Friidrottens Hus igen. Det innebär mellan 7-22 måndag-torsdag, 7-20:30 fredag, 9-17 lördag och 8-19 söndag.
 

Samarbetspartner

spaloggahogermarginal

 

 

Vår juniorsatsning

Träning för vuxna

Run All Around

Lerum Friidrott Masters

Athletics For Life våren 2021

Löparsektionen

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

  

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: kansli@lerumfriidrott.se