Hoppa till sidans innehåll

Göteborgs Friidrottsförbund


Under helgen genomfördes årets sista SM-tävlingar när det var dags för terräng-SM på Grimstafältet i Vällingby i Stockholm. Göteborg höll fanan högt med ett stort antal medaljer.
 
Under förra veckan presenterade riksidrottsförbundet elitidrottsstipendiaterna för 2020/2021. Däribland fanns Örgrytes Olof Ryberg som nu hoppas på att stödet kan hjälpa honom till Paralympics i Tokyo nästa år.
 
Idag kom det överraskande beskedet att den svenska rekordhållaren på 800 meter Andreas Kramer byter klubb från Sävedalens AIK till Ullevi Vikingen inför kommande säsong.
 
För ett par veckor sedan kom beslutet att planlagda terräng-SM kommer kunna köras på Grimstafältet i Stockholm den 24-25 oktober och precis som då sprangs det både en kort och en lång bana för seniorerna under lördagens terräng-DM i Kungälv.
 
Lördag 17 oktober bjuder Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse in till höstdialog.
 
Nu gäller ordinarie öppettider i Friidrottens Hus igen. Det innebär mellan 7-22 måndag-torsdag, 7-20:30 fredag, 9-17 lördag och 8-19 söndag.
 
Nästa onsdag (7/10) hålls en informationskväll för dig som vill veta mer om Friidrottsgymnasiet på Katrinelund. Har du frågor kom till Friidrottens Hus konferensrum klockan 19:00 eller följ med via onlineverktyget Google Meet.
 
I vanliga fall stänger sanktionsansökan för nästkommande utomhussäsong på arena och för långlopp sista september men i år är ansökningstiden förlängd till sista oktober.
 
Det är snabba ryck nu när hösten trängt sig på och vi välkomnar därmed terrängsäsongen i och med helgens Lidingölopp, precis efter vi tagit farväl av bansäsongen. På damernas 15 kilometer övertygade Ullevis Charlotta Fougberg med seger.
 
Den 26 november arrangeras Göteborgs Friidrottsförbunds Distriktsårsmöte session 1 via digitala medel med möjlighet att delta på plats i Friidrottens Hus*. Under mötet beslutas kommande års verksamhetsplan och budget samt förslag och motioner.
 
Efter ett år med sparsamt tävlande och avsaknaden av Götalandsmästerskapen drog Sävedalens AIK igång arrangemanget ungdoms-DM för 13–14-åringar, som avgjordes på Slottsskogsvallen under helgen.
 
I och med förra helgens stafett-SM på hemmaplan och veckans utlandstävlingar börjar det bli dags att sätta punkt för friidrottssäsongen 2020. En Diamond League i Doha återstår på fredag men de allra flesta har nu tagit sikte på inomhussäsongen.
 
Från och med måndag (21/9) till söndag (27/9) håller Friidrottens Hus och gymmet stängt pga. av städ- och reparationsarbeten. Vi hälsar alla välkomna tillbaka igen måndag (28/8) när hallen åter öppnar.
 
Tyvärr har vi inte fått igång vår tidigare Facebooksida efter att den blivit nedstängd. Men nu är vi tillbaka igen med en ny sida under namnet "Göteborgs Friidrottsförbund". Glöm inte att gå in och gilla sidan så du inte missar några viktiga nyheter!
 
Än är utomhussäsongen inte helt slut. Nu till helgen, den 19–20 september, är det nämligen dags för Ungdoms-DM för 13 och 14-åringar på Slottsskogsvallen, som arrangeras av Sävedalens AIK i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund.
 

Samarbetspartner

spaloggahogermarginal

Vår juniorsatsning

Träning för vuxna

Run All Around

Lerum Friidrott Masters

Athletics For Life våren 2021

Löparsektionen

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

  

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: kansli@lerumfriidrott.se