Hoppa till sidans innehåll

Göteborgs Friidrottsförbund


För många idrottare var fjolåret mentalt tufft med inställda tävlingar och en osäkerhet till följd av coronapandemin. För Felix Francois blev det året när allt stämde och gick från att vara en duktig svensk elitlöpare till att nå europaeliten.
 
På onsdag, torsdag, fredag och söndag denna vecka arrangeras mycket högklassiga Elittävlingar i Friidrottens Hus med namn som Khaddi Sagnia och Thobias Montler i startlistorna. Träningsmöjligheterna påverkas i viss mån från kl. 19.00.
 
Inställda tävlingar har blivit en vanesak för våra aktiva det senaste året. Men i helgen smög glädjande nog inomhussäsongen igång så smått för de aktiva som uppfyller svenska friidrottsförbundets krav som yrkesmässiga idrottare.
 
Precis som under fjolåret sätter coronapandemin stopp för Götalandsmästerskapen för 13-14-åringar som inte går att genomföra enligt nuvarande restriktioner, meddelar Götaland Friidrott.
 
Slottsskogsvallen kommer att vara öppen för bokning under hela vintern 2021 för att möjliggöra utomhusträning när möjligheterna till inomhusträning är begränsad.
 
 
Efter diskussioner med World Masters Athletics, WMA, togs i dagarna beslutet att Veteran-VM i Göteborg flyttas fram ytterligare ett år och arrangeras sommaren 2024.
 
Efter regeringens presskonferens den 18/12, där Folkhälsomyndigheten presenterade ytterligare restriktioner för att begränsa smittspridningen av Covid-19, har reglerna kring träning skärpts fram till den 3 januari.
 
 
 
Årets Unga Ledare är en utmärkelse som delades ut av Svensk Friidrotts Ungdomsråd för första gången 2020 för insatser under 2019. Nu är det dags att nominera årets kandidater. Utmärkelsen kan delas ut till individer eller till en grupp ledare.
 
I helgen publicerades en debattartikel i Göteborgs Posten författad av oss, Göteborgs Friidrottsförbund och Martin Bergman, samt resterande stora motionslopp i Sverige.
 
Från måndag till torsdag vecka 48 (23-26 november) kommer RF-SISU erbjuda ett utbildningsblock med fyra digitala kvällsföreläsningar på temat ledarskap. Och redan nu på fredag arrangeras föreläsningen ”Små lirare”.
 
Skadepreventionsprojektet är en studie om skador där många av Göteborgs elitaktiva friidrottare varit inblandade och genomförts i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund. På fredag hålls ett slutseminarium för projektet.
 
 

Samarbetspartner

spaloggahogermarginal

 

 

Vår juniorsatsning

Träning för vuxna

Run All Around

Lerum Friidrott Masters

Athletics For Life våren 2021

Löparsektionen

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

  

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: kansli@lerumfriidrott.se