Hoppa till sidans innehåll

Finallopp, Light Run och Sävedalen inomhus

08 NOV 2021 16:18
Det var full fart på mängder av våra medlemmar den gångna helgen, då vi tävlade i Sävedalen, sprang i Finalloppet och var funktionärer under Light Run. Och det rapporteras om idel glada Lerum-miner från alla evenemangen!
  • Skapad: 08 NOV 2021 16:18

Säsongens första inomhustävling brukar alltid vara spännande, inte minst eftersom man i de yngre klasserna då debuterar i en åldersklass högre än man nyss tävlade i utomhus. Våra unga Lerum Friidrottare, som tävlade i Flickor och Pojkar 9 upp till 14-årsklasserna, gjorde tillsammans över hundra starter inne i Vallhamras mysiga arena, och de personliga rekorden stod som spön i backen.

- Det blev en väldigt lyckad dag för i princip alla barnen, även om någon hade otur och ramlade på en häck och fick lite ont i handen. Men det var roligt att tävla igen, framförallt alla barnen från den ganska nya 12-gruppen lös av lycka för sin deltagarmedalj, rapporterar tränaren Anna-Karin Edlander.

(Resultatlistan för Sävedalen Inomhus finns tyvärr bara att finna via appen Roster Athletics.)

Samtidigt var Lerum Friidrott väl representerade, både i startlistan och på prispallen, i klassiska Finalloppet i Skatås. Axel Olsson vann till exempel sin klass P14 över 5,3 km på fina 19,42, och coach Mikael Zachrisson fick också kliva överst på prispallen då hann vann sin klass M55+ över den långa banan, 19 km, på starka 1.21,53. Allra snabbaste Lerums-löpare på den långa banan var dock Medhane Tumzghi, som med sina 1.13,20 kom på 17:e plats totalt, av 425 startande.

Resultatlistan för Finalloppet finner ni här: https://live.eqtiming.com/58674#result:217990-0-1170295-1-1-

Ett par timmar senare, när mörkret fallit över Göteborg, gick startskottet för nya loppet Light Run inne på Slottsskogsvallen. Med sina tolv kilometer i och runt Slottsskogen var det tänkt just som en ”light-variant” av de senaste årens inställda Göteborgsvarv, men den här höstupplagan har nog alla förutsättningar att kunna leva vidare i egen rätt, då alla spektakulära ljusarrangemang och musikupplevelser som på olika sätt lyste upp banan uppskattades av löparna.

För att inte tala om den energiboost som löparna fick av Lerum Friidrotts glada och röststarka funktionärer, som med sång, glada tillrop och frenetiskt viftande med färgglada ljusstavar, agerade hejarklack efter tre och sex kilometers löpning! Lite längre fram på banan, vid åtta kilometer, stod ännu fler Lerum Friidrott-funktionärer och delade ut välbehövlig förfriskning till löparna.

Stort tack till alla er som med relativt kort varsel ställde upp som funktionärer på detta viktiga arrangemang. Med er hjälp kan vi ha sått ett frö som förhoppningsvis kan gro, växa och bli större och till slut kan Light Run förhoppningsvis i än större utsträckning bidra till föreningens ekonomi och täppa till några av alla hål som pandemin dessvärre har gjort i vår budget.

Foto 1: Axel Olsson susar mot seger i Finalloppet! Fotograf Mikael Zachrisson.

Foto 2: Klara Petersson och Leonie Algurén tar en kort paus i sitt sjungande och hejande under Light Run Fotograf: Beatrix Algurén.

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information