Hoppa till sidans innehåll

En riktig rekordhelg för Lerum Friidrott

07 SEP 2021 15:01
Sju klubbrekord, ett tävlingsrekord och minst 74 personliga rekord slogs av våra aktiva under helgens Stonehill Games och Finnkamp.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2021 15:01

Vi må vara inne i september och det må ha varit säsongens sista tävling för de flesta, men i helgen kändes det ändå som om sommaren aldrig tagit slut. Sol och värme och uppenbar toppform hos flera av våra aktiva gjorde att klubbens rekordlistor måste uppdateras efter tävlingarna på Stonehill och Stockholms Stadion.

Nils Olsson hade äran att få representera Sverige i Ungdoms-Finnkampen på 3 000 meter och gjorde det på ett föredömligt sätt – genom att bli trea i loppet och förbättra sitt färska personliga rekord från USM med ytterligare nästan 14 sekunder! Det nya klubbrekordet i P17-klassen lyder numera på 8:50.84.

Hemma i Stenkullen passade många av våra aktiva på att göra en sista tävling i utomhussäsongens sista skälvande minuter, under Stonehill Games. I de yngre klasserna var det många som tävlade för första gången i sina liv, och tack vare trekamps-tävlingarna har de nu en hel rad personliga rekord att utmana sig själva mot framöver.

Av de lite mer rutinerade aktiva i Lerum Friidrott var det många som lyckades överträffa sina tidigare bästa resultat – inte mindre än 74 nya personliga rekord kunde räknas ihop när tävlingarna var slut!

I flera fall innebar det även klubbrekord, till exempel för Linus Pihl som med sina 16.76 på 150 meter satte klubbrekord i både P18- och seniorklassen. Som om inte det var nog sprang han en knapp timme senare även dubbla distansen 300 meter, och kapade då 18 hundradelar på sin tränare Fredrik Wållgrens 23 år gamla P18-klubbrekord, till 36.10.

Den nya kastringen på Stonehill bidrog kanske även till att Albin Östman krossade det tidigare klubbrekordet i P16 slägga med hela åtta meter, till 43.86.

Molly Klingener nådde den här gången inte riktigt upp till sitt eget klubbrekord i F15 slägga, men hennes 50.24 räckte ändå till att slå det tidigare tävlingsrekordet för Stonehill Games. Molly belönades därför, precis som alla som slog nytt tävlingsrekord, med en gratis ”Stonehill-burgare”. Den senare slog förresten också ett slags klubbrekord, om än lite mer inofficiellt: nästan 600 Stonehill-burgare lär aldrig tidigare ha ätits upp under en och samma helg!

Skribent: Anders Egle (Foto: Linnea Dahlberg)
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...