Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Anders!

18 SEP 2019 14:34
Denna vecka välkomnar vi Anders Egle, som gör sina första arbetstimmar som assisterande klubbchef i Lerum Friidrott!
  • Uppdaterad: 18 SEP 2019 14:34

Grattis till tjänsten som assisterande klubbchef! Hur känns det?

Tack, det känns fantastiskt roligt! Eftersom friidrott är det roligaste jag vet är det ju rena drömmen att få syssla med det även på sin arbetstid. Att dessutom få göra det i Lerum Friidrott, som jag vet är en väldigt välskött förening med många goa medlemmar, gör att det känns som att komma hem!

Vad var det som fick dig att söka tjänsten?

Jag har faktiskt varit VÄLDIGT nära att söka tjänsten redan vid de tidigare tillfällen då den varit utlyst, men då har det passat sämre med mitt övriga liv, så då blev det inte av. När nu chansen dök upp igen passade det helt osannolikt bra även för mig, och just det faktum att jag sedan många år har vetskapen att Lerum Friidrott är en förening med bra verksamhet och sunda värderingar gjorde att jag inte ville missa chansen en gång till.

Vad har du gjort innan du började här?

I mitt yrkesliv har jag i många år jobbat parallellt som gymnasielärare i Mölnlycke och frilansande journalist och fotograf på en frilansbyrå i Göteborg. På fritiden har jag sedan början av 1990-talet varit friidrottstränare i Mölndals AIK, ända tills jag 2017 fick chansen att jobba som friidrottstränare i skånska Ystads IF. Eftersom jag ursprungligen kommer från Österlen såg både jag och min friidrottande familj det som en rolig möjlighet, så vi testade att flytta dit. Mitt jobb var fantastiskt roligt men tyvärr trivdes inte resten av familjen så bra, så nu har vi flyttat hem igen. Nu bor vi, det vill säga min fru, mina tre döttrar och jag, i Mölnlycke och alla är glada!

Vilket kommer ditt uppdrag i klubben att vara?

Framförallt att bistå alla ideella ledare i deras arbete i klubben. Både praktiskt under enskilda träningar men också med mer långsiktig planering av till exempel träningsupplägg, tävlingskalender, träningsläger och utbildningar.

Vilka ser du som dina största utmaningar i din nya tjänst?

Att lära mig alla nya namn! Det är min överlägset sämsta gren, så jag får verkligen be alla i föreningen att ha överseende med mig såhär i början! Jag kommer att lära mig era namn, det tar bara lite tid…!

I övrigt är det ju en utmaning att utveckla en verksamhet som i mina ögon redan är fantastiskt bra. Ni som varit aktiva och ledare här sedan tidigare har byggt upp föreningen på ett väldigt imponerande sätt, med en oerhört stabil och gedigen grund. Nu ska vi gemensamt försöka lyfta det hela ytterligare och förhoppningsvis både få fler att nå elitnivå och samtidigt utveckla verksamheten ytterligare för de yngre, för de äldre och för de som kanske inte vill elitsatsa men ändå fortsätta hålla på med världens roligaste idrott. Bredd och elit är förutsättningar för varandra, även inom en och samma förening.

Vad kommer att bli roligast?

Träningarna! Och tävlingarna! Jag älskar att coacha aktiva, gärna på ett ganska handgripligt sätt och jag är väldigt noggrann med detaljer i tekniska utföranden. Min erfarenhet är att den envisheten brukar ge bra utdelning i de aktivas prestationer, oavsett vilken nivå de befinner sig på. Lyckan jag som tränare upplever när de aktiva får till de detaljer vi jobbat med och sätter personliga rekord …  den är underbar!

Kommer du att få tid till egen träning också?

Det har Ulf redan poängterat att jag ska få! Mitt onda knä kommer inte att vara ett giltigt skäl för att avstå träning i all evighet, utan målet är att kunna njuta av goa mångstegsserier, koordinationslopp och galopphopp så länge jag lever.

När kan man som medlem få träffa dig härnäst?

Jag har redan hunnit träffa ett par grupper under de föräldramöten som vi haft under min första vecka på jobbet, och övriga grupper ska vi också träffa så snart som möjligt. Sedan har vi ju klädprovningskvällen, torsdagen 19 september, då jag hoppas få träffa många nya och gamla Lerums-bekantskaper. När träningarna drar igång för hösten igen ska jag såklart också försöka vara med på så många träningar som möjligt i de olika grupperna, och dagtid finns jag på kansliet, tryggt inbäddad mellan Monica och Ulf. Kom gärna förbi för en pratstund, om du har tankar och idéer om vad jag kan hjälpa dig och din träningsgrupp med!

 

Skribent: Peter Henriksson
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information