Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade rekommendationer för friidrotten

03 NOV 2020 20:41
Nu har SFIF kommit med uppdaterade rekommendationer för föreningarna. Detta handlar framförallt om tre punkter.
  • Skapad: 03 NOV 2020 20:41

Efter några lätt förvirrade dagar har Svenska Friidrottsförbundet nu korrigerat och ytterligare förtydligat sina rekommendationer till landets föreningar, så att vi har liknande förhållningsregler att rätta oss efter som andra (inomhus-)idrotter.

Framförallt innebär de nya förhållningsreglerna (publicerade kl 17.30 tisdagen 3 november) att aktiva födda 2005 och senare från och med nu åter får träna tillsammans inomhus, om än med de förbehåll (till exempel att absolut inte träna om man känner av några symptom, undvika onödig kroppskontakt, tvätta och sprita händer och redskap, undvika att resa kollektivt till och från träningarna med mera) som vi lärt känna sedan tidigare under pandemin.
Rådet är fortfarande att vi i möjligaste mån ska träna utomhus, men från och med nu återgår vi till att ha våra ordinarie träningshallar och vanliga tider som utgångspunkt vid träningarnas start. Alla aktiva måste dock alltid ha kläder med för att kunna träna såväl ute som inne, och om man får skjuts till och från träning måste lämning och hämtning ske utanför träningshallarna – inga anhöriga får vistas inne i hallarna.

För aktiva födda 2004 och tidigare kvarstår den generella rekommendationen att inte träna tillsammans vare sig inne eller ute, dock med två nya tillägg:
- Gruppträning utomhus kan bedrivas, men ej i grupper större än tolv personer och företrädesvis för ungdomar och juniorer. Vid dessa träningar ska avstånd hållas till andra individer.
- Vid särskilda behov eller vid grenspecifik teknikträning kan träning ske inomhus vid utvalda tillfällen. Denna bör då ske individuellt eller i grupper om maximalt sex personer. En planering ska då göras så att detta i så fall sker vid tillfällen med lägre beläggning i inomhusanläggningen.

Dessa lättnader hoppas vi såklart kunna få glädje av, men när, var och hur för olika konstellationer får vi såklart återkomma till. Tills vidare gäller därför att ni som är födda 2004 och tidigare fortsätter att träna individuellt och utomhus enligt de program som ni fått skickade till er.

Svenska Friidrottsförbundets nya rekommendationer hittar ni i sin helhet här. 

Med vänliga, och lite lättade, hälsningar
Lerum Friidrott 

Skribent: Paulina Orell Sahlberg
E-post: This is a mailto link

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information