Hoppa till sidans innehåll

Unga Tränare: Möt Viggo Nielsen

19 JUN 2020 12:00
Under sex fredagar i rad har vi fått möta våra Unga Tränare i en intervju. Denna vecka får du veta lite mer om Viggo Nielsen.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2020 12:00

Hur kommer det sig att du ville bli tränare?

Jag tänkte att det kunde vara kul att hjälpa andra och även tjäna en liten slant genom att göra något jag kan mycket om och tycker är väldigt roligt. Det är en rolig utmaning och en möjlighet att utvecklas inom ledarskap och coachande. 

Hur tycker du att det är att vara tränare? Motivera!

Det är väldigt kul, framför allt när man får bra respons för då blir man ännu mer taggad på att fortsätta och man känner att man verkligen är till nytta. Det är roligt att de aktiva i 08-gruppen, som jag tränar, hela tiden är glada och träningsvilliga, för det gör hela jobbet mycket enklare och roligare. Dessutom känner jag att jag utvecklas själv, som aktiv! När man instruerar och förklarar teknik för andra så tänker man igenom det lite extra och på så sätt förbättras man själv också.

Vilka egenskaper har du som gör att du är en bra ledare?

Jag kan mycket teori inom de flesta grenar i friidrott eftersom jag kommer ihåg mycket av det jag lärt mig och de övningar jag har fått göra. Det gör att jag kan bra övningar åt 08:orna och kan ge tips och råd. Jag tycker även att jag är tydlig och bra på att förklara hur man gör. Jag kan även säga till ifall någon gör något dumt eller bara tramsar istället för att lyssna på instruktionerna, men jag inte har behövt göra det än eftersom de jag tränar är så respektfulla!

Vad är roligast? Svårast?

Det roligaste är nog att man gör andra glada och får många härliga minnen. Det svåraste är att lära sig alla namn.

Är tränarskapet något du vill fortsätta med när du blir äldre, tror du?

Jag vet inte riktigt om jag skulle vilja det även om det är väldigt kul. Det kräver extremt mycket tid och arbete om man vill vara en bra tränare, men man vet ju aldrig.

Beskriv din egen "friidrottskarriär"!

Jag har tränat friidrott i drygt sex år nu och har ställt upp i tävlingar ungefär lika länge. Just nu har jag träning två till tre gånger i veckan och ibland tävlingar på helgerna. Jag satsar ganska mycket på friidrotten och har såklart som de flesta en dröm om att jag någon gång ska kunna försörja mig på min idrott. För att komma dit så skulle jag nog behöva träna varje träning med friidrotten fast då skulle jag vara tvungen att ge upp fotbollen som jag också går i och det vill jag inte än. Jag är typ en mångkampare men mina favoritgrenar är långhäck, längd och diskus. 

Sist men inte minst: Varför gillar du friidrott, och vad tycker du om föreningen Lerum Friidrott?

Det kanske bästa med friidrotten är att det finns så många grenar att välja på att alla kan hitta någonting de tycker är roligt. En annan väldigt skön grej med friidrotten är att man tävlar individuellt, vilket gör att ens egna resultat inte påverkar andra så mycket. Det är något jag har kunnat känna ibland när jag spelar fotboll, att man inte vill förstöra för sina medspelare.

Trots att man tävlar individuellt i friidrotten så har man fortfarande en härlig lagstämning på träningarna, och även klubbar emellan när man är på en tävling. Det är en sak som jag även tycker Lerum Friidrott är väldigt bra på att få till och det är väldigt kul att se. Lerum Friidrott har också väldigt bra och trevliga tränare som är bra på att instruera men även på att peppa och heja.

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information