Hoppa till sidans innehåll

Unga Tränare: Möt Linnea Dahlberg

05 JUN 2020 12:00
Under sex fredagar i rad får vi möta våra Unga Tränare i en intervju. Denna vecka får du veta lite mer om Linnea Dahlberg.
  • Skapad: 05 JUN 2020 12:00

Hur kommer det sig att du ville bli tränare?

För att jag älskar att vara i sociala sammanhang och för att barn sprider sån härlig energi runt omkring sig! Att vara en förebild och hjälpa till att forma vår nästa generation är väldigt roligt och spännande. Många gånger kan jag titta på de aktiva i gruppen jag tränar och fundera över hur deras framtid kommer att se ut. Såklart är det bra att ha ett litet extraknäck på helger, men framförallt blir man så glad och full av underbar energi när man jobbar med barn. I framtiden vill jag bli lärare och då är det ju väldigt bra övning att vara tränare.

Hur tycker du att det är att vara tränare?

Det är väldigt roligt, för att man får sådan härlig energi tillbaka. Barn älskar att berätta historier, till exempel om hur deras morfar brutit foten dagen innan eller att de var på Liseberg för en vecka sen. Det inspirerar mig hur pratglada de är och hur lätt det är för dem att bara le och vara lyckliga i stunden. Jag tror vi har mycket att lära från barn, precis som de har mycket att lära från oss.

Vilka egenskaper har du som gör att du är en bra ledare?

Jag vet inte riktigt, kanske att jag ofta är väldigt glad och försöker peppa barnen till att göra sitt bästa.

Vad är roligast? Svårast?

Det roligaste är nog att se barnens glada miner när de hoppat lite längre eller sprungit lite snabbare än förra gången. Det svåraste är nog att få alla fokuserade och att få deras uppmärksamhet, det gäller att vara lekfull men samtidigt tydlig och bestämd.

Är tränarskapet något du vill fortsätta med när du blir äldre, tror du?

Kanske. Jag vill ju gärna vill bli lärare i framtiden och tycker att lärare och tränare har väldigt lika roller. Det handlar om att vara en förebild och att lära ut på ett bra sätt. 

Beskriv din egen "friidrottskarriär"!

Jag har hållit på med friidrott i ungefär fyra år, tror jag. Jag har aldrig riktigt satsat, men jag brukar träna två gånger i veckan och då tränar jag alla olika grenar. 

Sist men inte minst: Varför gillar du friidrott, och vad tycker du om föreningen Lerum Friidrott?

Jag gillar friidrott eftersom det är sådan stor variation och så många olika grenar och övningar varje träning. Lerum friidrott har även många härliga aktiva och tränare, det är en underbar energi och man har alltid någon att umgås med eller lära känna. Det är en förening för alla!

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information