Hoppa till sidans innehåll

Unga Tränare: Möt Linda Aiff

29 MAJ 2020 12:00
Under sex fredagar i rad får vi möta våra Unga Tränare i en intervju. Denna vecka får du veta lite mer om Linda Aiff.
  • Skapad: 29 MAJ 2020 12:00

Hur kommer det sig att du ville bli tränare?

Jag tycker och har alltid tyckt att det är kul att jobba med barn och att kunna lära ut saker. Sen ser jag tränaruppdraget som en bra erfarenhet att ha på mitt CV, och att få umgås med de andra unga tränarna är ju alltid skoj!

Hur tycker du att det är att vara tränare?

Jag tycker det är kul och lärorikt. Man måste ta fram den påhittiga sidan i sig själv för att hitta på nya övningar, och man lär sig mer av att lära ut till andra.

Vilka egenskaper har du som gör att du är en bra ledare?

Min bästa egenskap är att jag är van vid och blivit ganska bra på att handskas med mindre barn, eftersom jag själv har två småsyskon. Sen är jag positiv och glad, och är bra på att ge kritik till barnen på rätt nivå. Till exempel ”Det var jättemycket bättre än förra gången! Nu kan du tänkta på detta så blir det ännu bättre”. Sen är jag ganska bra på att improvisera, vilket underlättar när man snabbt måste komma på övningar eller annat för att det ska flyta på under en hel träning.

Vad är roligast? Svårast?

Det roligaste är att se när alla utvecklas, när alla lyssnar och när man märker att barnen uppskattar det jobb man gör, det ger en väldig energi och glädje. Det är inte så mycket som är svårt, utan saker löser sig alltid. Det är väl ifall några barn inte är fokuserade eller gör andra saker än övningarna går ut på, men det händer inte ofta alls.

Beskriv din egen "friidrottskarriär"!

Jag har hållit på med friidrott i runt sju år och tävlade mycket i stav när jag var mindre. Nu tränar jag i snitt friidrott två gånger i veckan och satsar inte hårt alls, utan kommer till träningarna för att träffa kompisar, ha kul och få röra på mig.

Sist men inte minst: Varför gillar du friidrott, och vad tycker du om föreningen Lerum Friidrott?

Jag tycker om gemenskapen men även att det är en individuell idrott. Jag gillar att Lerum Friidrott har mycket att erbjuda och att man kan välja hur mycket man vill träna. Det finns många bra tränare som tar sig tid och gott om material både för de som verkligen vill satsa och för de som bara vill träna för att det är kul.

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information