Hoppa till sidans innehåll

Unga Tränare: Möt Karro Wanglöf

22 MAJ 2020 12:00
Under sex fredagar i rad får vi möta våra Unga Tränare i en intervju. Denna vecka får du veta lite mer om Karro Wanglöf.
  • Skapad: 22 MAJ 2020 12:00

Hur kommer det sig att du ville bli tränare?

Jag ville bli väldigt mycket mer engagerad i Lerum Friidrott än vad jag redan var, men visste inte direkt hur. Linnea Dahlberg gav mig då tips på att anmäla mig som en ung tränare i klubben.

Hur tycker du att det är att vara tränare?

Att vara tränare är både roligt och lärorikt. Jag lär ut fysiskt förberedande övningar till barnen, vilket även jag har nytta av på min egna träningar!

Vilka egenskaper har du som gör att du är en bra ledare?

Att jag är omtänksam! Att vara liten och komma till en helt ny grupp utan att känna någon innan kan vara en tuff situation för alla. Därför tycker jag att det är extra viktigt att få alla att bli bekanta med varandra.

Vad är roligast? Svårast?

Det roligaste är när man får se en stark utveckling på gruppen man tränar. Det är en underbar känsla att veta att det jag lär ut hos barnen är både lärorikt och effektivt. Det svåraste är när jag ska hitta på nya och olika typer av uppvärmning, jag vill helst variera så mycket som möjligt.

Är tränarskapet något du vill fortsätta med när du blir äldre, tror du?

Jag har inte tänkt så långt framåt, men jag ser inga negativa sidor med det! Tror att det hade varit en jätterolig upplevelse.

Beskriv din egen "friidrottskarriär"!

Jag har hållit på med friidrott i drygt två år. Mina favoritgrenar är kula, diskus, längd och slägga. Häck är också roligt! Jag brukar satsa 100% när jag tränar och försöker att utmana mig själv på nya saker. Jag tränar tre dagar i veckan och målet är att bli bättre på mina favoritgrenar, men också att jag ska börja tävla ännu mer än vad jag redan gör!

Sist men inte minst: Varför gillar du friidrott, och vad tycker du om föreningen Lerum Friidrott? 

Väldigt ofta brukar vanliga, allmänna träningar gå på rutin eller enligt ett rullande schema, men friidrotten ger dig som inga andra sporter möjlighet att träna brett och varierat. Man blir aldrig uttråkad, kan alltid ställas inför nya utmaningar och det finns alltid välutbildade tränare som kan hjälpa dig att utvecklas inom flera olika grenar. Jag tycker att det finns ett väldigt stort engagemang i föreningen, både för att vi aktiva ska ha roliga och bra träningar men också för att arrangera en massa roliga event!

Läs mer om Unga Tränare här, vilka som är Unga Tränare och hur man gör för att bli en>

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information