Hoppa till sidans innehåll

Unga Tränare: Möt Elsa Wållgren

15 MAJ 2020 12:00
Under sex fredagar i rad får vi möta våra Unga Tränare i en intervju. Denna vecka får du veta lite mer om Elsa Wållgren.
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2020 16:14

Hur kommer det sig att du ville bli tränare?

Jag har tidigare varit ledare på Friidrottsskolan och har tyckt att det är väldigt roligt, och som ungdomstränare kan jag kombinera det roliga med att ha ett "extrajobb". Det som är roligt är att umgås med barn och att lära dem det jag lärt mig än så länge, under min egen tid som aktiv. Att vara ungdomstränare är också utvecklande för mig som aktiv, jag lär mig mycket på att tänka igenom grenteknik när jag ska förklara för andra.

Hur tycker du att det är att vara tränare?

Än så länge har jag inte så mycket erfarenhet, men när jag har varit ledare på Friidrottsskolan så har jag haft väldigt roligt! Det är kul att hitta på övningar och att använda sin egen kunskap till att hjälpa de yngre. Vid många tillfällen är det utmanande och svårt att hitta på övningar som man ser att de gillar, samtidigt som de ska lära sig saker. 

Vilka egenskaper har du som gör att du är en bra ledare?

Jag är oftast glad och ganska oblyg. Jag har lätt att ta till mig uppgifter och gillar att hjälpa till med olika saker. 

Vad är roligast? Svårast?

Jag tycker det är roligt att förklara och visa olika saker. Det är kul att se att de tar till sig och lär sig utifrån det jag berättar och visar. Svårast är att komma på nya övningar.

Är tränarskapet något du vill fortsätta med när du blir äldre, tror du?

Just nu vet jag inte! Om jag tycker det är roligt så kan jag absolut tänka mig det, men det återstår att se.

Beskriv din egen "friidrottskarriär"!

Jag tror att jag började träna friidrott när jag var runt nio år, förmodligen tidigare beroende på hur man räknar. Jag är mångkampare, men just nu hoppar jag mestadels höjd och stöter kula. 

Jag tränar oftast fem gånger i veckan. De närmsta målen jag har med friidrotten är att ta SM-medalj. Långsiktigt skulle det vara väldigt roligt att delta i ett internationellt mästerskap. 

Sist men inte minst: Varför gillar du friidrott och vad tycker du om föreningen Lerum Friidrott?

Jag gillar friidrotten för att det är en individuell sport, men samtidigt väldigt mycket en lagsport. Friidrottare är beroende av sig själva och man kan satsa precis så hårt man själv vill. Men man tränar tillsammans i grupp och man hejar på varandra. Lerum Friidrott är en involverande förening som välkomnar alla sorts friidrottare. De som inte vill satsa kan göra det och de som vill elitsatsa kan göra det. Våra tränare är väldigt engagerade och det märks att de tycker det är roligt att hjälpa oss.

Läs mer om Unga Tränare här, vilka som är Unga Tränare och hur man gör för att bli en>

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information