Hoppa till sidans innehåll

Unga Tränare: Josefin Holmesson

30 APR 2021 19:30
Idag får ni träffa en till av våra duktiga unga tränare. Josefin Holmesson är 16 år och tränare för barn födda 2012.
  • Uppdaterad: 30 APR 2021 19:30

"-Jag älskar friidrott för det är en otroligt varierad sport"

Hur kommer det sig att du ville bli tränare?

Jag såg det som en utmaning. Dels med den sociala biten, men även att själv kunna utvecklas och bli en bättre friidrottare. Ett sätt för mig att tänka igenom hur man gör, för att sedan kunna förmedla det till barnen.

Hur tycker du att det är att vara tränare?

Jag tycker det är både läskigt men även jättekul. Ännu roligare när man har en kompis bredvid, som jag har i Moa Bengtsson. Man kan stötta varandra och … ha kul! Att få se barnen bli jätteglada och stolta för att de på ett bra sätt kunnat genomföra övningen, det är jättekul och inspirerande. 

Vilka egenskaper har du som gör att du är en bra ledare?

Egentligen inte så jättemånga. Jag gillar att ha kontroll, vilket inte är jättelätt när man har en stor grupp åttaåriga barn runtomkring sig. På så sätt lär jag mig av barnen att slappna av lite. Jag vill verkligen att alla ska få samma förutsättningar, oavsett hur bra man är. Är det någon som har lite svårare för något, ska man kunna lägga mer tid så att hen lär sig det, än personen som redan kan. Antar det är det som gör en bra ledare till en bra ledare. 

Vad är roligast? Svårast?

Det som är roligast är nog att se barnen stolta, och att då veta att jag har hjälpt just den personen att uppnå det. Vissa barn är ju blyga, andra barn är där för att lyssna och lära sig saker, vissa är bara lite stökiga. Att de inte alltid lyssnar är nog svårast. Det är liksom barn i tak och uppåt väggar. En utmaning, men man förstår ju att de är väldigt energirika. Alla människor är olika, vilket gör allt så fantastiskt intressant. 

Är tränarskapet något du vill fortsätta med när du blir äldre, tror du?

Absolut. Längtar till när de blir lite äldre och får mer kroppskontroll. Att få vara med under utvecklingen. Se dem persa i sina favvogrenar. Wow!

Beskriv din egen "friidrottskarriär"!

Jag har hållit på sedan man fick börja, som åttaåring, och har alltid intresserat mig för höjd. Det är min favvogren, of all times, det finns verkligen inget roligare! Sedan kommer kula på en stark andra plats. Jag tog dock en liten paus från höjden efter en skada, men har för några månader sen börjat satsa på det igen. Den här gången ska jag dock låta det ta sin tid, perfektion skapas ju inte över en natt. Jag hoppas verkligen att det går bra den här gången, och snart vara tillbaka på samma nivå som innan skadan, för att sedan kunna utvecklas ännu mer, förhoppningsvis kunna tävla, slå nytt pers och nå en högre nivå. Detta är och har alltid varit en dröm för mig.

Sist men inte minst: Varför gillar du friidrott, och vad tycker du om föreningen Lerum Friidrott?

Jag älskar friidrott för det är en otroligt varierad sport. När jag tog en paus från höjden testade jag längdhopp men det finns ju en massa olika kastgrenar, sprintgrenar och så vidare. 

Lerum friidrott som förening tycker jag känns väldigt ... lugn och trevlig. I 05-gruppen är vi jättebra kompisar som älskar att skämta och träna, och vi hittar även på en massa saker utanför friidrotten. Det blir lättare att träffa kompisar här då man har liknande egenskaper och intressen. Våra tränare som vi haft sedan start betyder också väldigt mycket för mig. Man märker verkligen att vi är ett lag och gör det här tillsammans.

Läs mer om Unga Tränare här, vilka som är Unga Tränare och hur man gör för att bli en>

Skribent: Paulina Orell Sahlberg
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...