Hoppa till sidans innehåll

Unga tränare: Möt Elliot Lindbom

15 APR 2021 20:41
Teamet Unga Tränare består av ungdomar och juniorer som själva fortfarande är aktiva men som även ägnar en eller ett par pass i veckan åt att vara tränare åt sina yngre klubbkamrater.
  • Uppdaterad: 15 APR 2021 20:41

Våra Unga Tränare engagerar sig och delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper i de yngre grupperna. Detta är väldigt nyttigt för både dem själva och för alla yngre att få förebilder och kunskap av de äldre aktiva.

Nu ska ni få lära känna fler av våra duktiga Unga Tränare. Först ut är Elliot Lindbom. 

Hur kommer det sig att du ville bli tränare?

Jag såg tränarrollen som en möjlighet att tjäna lite extra pengar samtidigt som jag får lära ut det som jag själv älskar att göra på min fritid . Det är en bra erfarenhet att ta hand om och lära ut friidrott till barn som jag har användning av i resten av mitt liv.

Hur tycker du att det är att vara tränare?

Det är kul att se barn som engagerar sig, utvecklas och trivs med mig och sina kamrater, det smittar av sig. Barnen ser mig som en förebild och det är viktigt att göra det bra.

Vilka egenskaper har du som gör att du är en bra ledare?

Jag hanterar barn bra på ett roligt och samtidigt professionellt sätt, är själv energirik och lekfull vilket barnen älskar!

Vad är roligast och svårast?

Det är speciellt roligt när man ser att barnen utvecklas och har kul ihop. Ibland är det svårt när barnen blir för närgångna och vill busa och göra annat. Då gäller det att bortleda dem att komma igång igen!

Är tränarskapet något du vill fortsätta med när du blir äldre?

Jag kommer definitivt att ha användning av ledarskapet som en lärdom i mitt framtida arbete och CV. Om jag uppnår mina mål inom friidrott, så vill jag fortsätta att vara en god förebild och dela med mig av min erfarenheter.

Min friidrottskarriär

Jag började träna friidrott i två år när jag var 9 år, sedan hade jag en paus. När jag var 13 år så kom jag äntligen tillbaka efter att stått i kö länge. Det flesta kamrater och tränare var kvar. Det var först som 13 åring som jag testade att hoppa stav. Jag var helt såld från första gången även om första tävlingen var fiasko. Alla medtävlande var peppande och hjälpsamma inom stav. Jag har fått många vänner!  Idag är jag nia som stavhoppare i P15 med mina 3.64 här i somras. Mitt mål är att nå 5m en dag! Under inomhussäsongen som nu startat har jag målet 3.80m. Jag älskar stavhopp och kommer alltid att fortsätta att hoppa med glädje hela livet! Jag har även testat att delta i USM i mångkamp och Stafett SM.

Blir du som är minst 15 år sugen på att bli en Ung Tränare? Kontakta Anders Egle

Läs mer om Unga Tränare här, vilka som är Unga Tränare och hur man gör för att bli en>

Skribent: Paulina Orell Sahlberg
E-post: This is a mailto link

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information