Hoppa till sidans innehåll

Två silver och två brons!

05 AUG 2018 21:47
Fyra medaljer blev skörden för klubben efter att nio aktiva tävlat under helgens Junior- och Ungdoms-SM.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2018 13:53

Avslutningsdagen  bjöd på lika många medaljer som inledningsdagen på mästerskapen när Erik Bohman tog brons i höjd och Kalle Wållgren silver på 300m häck - första mästerskapsmedaljerna för de båda!

Dramatik i höjdhoppet

Erik hade inför mästerskapet inte haft en jättebra säsong med 1.74 som bäst då övergången från 8 till 10 stegs ansats inte varit helt enkel. Han var rankad åtta inför tävlingen.

Erik, som var pigg i benen och därför fick flytta bak ansatsen gång på gång, redan i inhoppningen, var först ut i hoppordningen. När tävlingen väl började såg det stabilt ut och Erik tog de fyra höjderna upp tom 1.78 med en rivning på 1.75. Därefter låg Erik på delad tredjeplats tillsammans en kille från Gävle och de både klarade 1.81 först i tredje.

På nästa höjd 1.84 såg läget likadant ut när de båda hade ett försök kvar. Gävle-atleten var först ut och rev ut sig, varpå Erik, som återigen hade flyttat bak ansatsen, plockade fram fin ansatslöpning och klarade med marginal! Medaljen var därmed bärgad.

På nästa höjd började tröttheten göra sig kännbar efter 12 hopp, men andra och tredje försöket på 1.86 var riktigt fina hopp. Bronsmedalj, årsbästa med 10 (!) cm och nytt personbästa summerade en kanontävling av Erik.

En fin medalj!

Två års smärta och slit gav utdelning

Kalle Wållgren debuterade på ute-SM då han de sista två åren har vuxit några decimeter och därför haft smärtor i muskelfästen som stoppat från tävlande. Samtidigt har han ständigt fortsatt att träna det han kan, mycket och hårt.

Efter en smärtfri träningssäsong fick han äntligen chans att testa sina krafter. Och kraft fanns det i kroppen efter många PB i styrkelokalen senaste tiden när han gick in i kultävlingen idag. Det blev en överraskande sjätteplats med hela fyra stötar över gamla personbästa och det nya PB:t 13.72 två gånger, vilket nästan var en meter längre än det tidigaste personbästa.

På sen eftermiddag var det så dags för 300m häck-final där han statistiskt var trea på förhand med 39.07. Efter en fin start följde fina häckpassager med bra tryck i löpningen. På väg ut ur kurvan slog Kalle i en häck, tappade fart och låg då jämsides med Albin Hedén från Arvika som han efter ett starkt upplopp kunde springa förbi. Klockan stannade på nytt personbästa med 38.52 och silvermedaljen var bärgad. En otroligt välförtjänt medalj för Kalle i sin mästerskapsdebut!

En nöjd och glad Kalle!

Fin fjärdeplats och personbästa av Ella 

För Ellas del innebar årets tävlande ett tydligare fokus då det endast var 300m häck och inte stav samtidigt som i fjol. Med en bra träningsperiod bakom sig och ny häcktränare i Fredrik Wållgren, genomförde Ella årets bästa lopp när det gällde som mest. Hon gjorde ett lopp där det fanns mer att hämta, men sprang ändå in på 45.96, vilket var PB med ca 2 tiondelar och gav en fin fjärdeplats.

Gick inte vägen för Agnes och Medha

När det var som varmast på dagen var det dags för Agnes att göra entré i F16 höjdhopp. Hon fick till bra fart i vissa ansatslöpningar men lyckades inte omvandla den till höjd uppåt. Hon klarade 140 och 146 i första och tog 1.52 i andra, men efter tre hårfina rivningar på 1.56 slutade Agnes på en 11:e-plats av 19 tjejer.

Medha, som satte ett fint PB med 15:58,78 på En Midsommarnattsdröm 20 juni, har haft ont i sin fot och ätit smärtstillande sista veckorna. Foten ömmade och han orkade inte hänga på de sju i tätklungan och slutade nia på 16:29,68.

Bilder på fredagens medaljöser

Elvira under ett av sina höjdhopp

Elviras höjdbrons!

Ebba lycklig över sitt diskussilver

Samtliga resultat

Resultat JSM/USM17 i Huddinge>>

Resultat USM15-16 i Enskede>>

Skribent: Ulf Petersson
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information