Hoppa till sidans innehåll

Tre medaljer och topprestationer under IJSM/IUSM17 i Växjö!

24 FEB 2019 15:17
Samtliga av de åtta aktiva som deltog under mästerskapet i Växjö presterade på toppnivå, där facit blev 3 medaljer och tio topp-10-placeringar.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2019 15:17

Dubbla höjdsilver till Elvira och Erik!

Elvira presterade mycket stabil hoppning under lördagens höjdtävling för F19, där hon klarade varje höjd i första försöket tom 1,70, vilket var nästpers och 1 cm från det färska personbästat från mångkamps-SM. Hoppet gav silvermedalj efter Klara Rådbo som vann på 1,72.

Elvira passerar ribban. Foto: Fredrik Wållgren

På söndagen var det dags för Erik Bohman i P17 som imponerade med fin hoppning där han hade första rivningen på 1,84, som han tog i andra försöket. När han som första kille tog 1,86 i första försöket, satte han press på de övriga. Efter bra försök på 1,88 blev det inte högre, men 1,86 räckte till en fin andraplats och nytt personbästa med 1 cm.

 Erik luftar höjden. Foto: Fredrik Wållgren

Personliga rekord på 1500m

Försöken på 1500m för Stina (F17) och Medha (M22) uteblev och det blev då final direkt under lördagen. Medhane försökte hänga med i tätklungans tempo som visade sig vara för tufft i slutändan då han tappade fart och placeringar. Trots detta satte han nytt personbästa med 1 sek när han gick i mål på en tiondeplats med 4:17,07.

Medhane håller tempot. Foto: Björn Carlén Bengtsson

Stina gjorde ett väldigt fint lopp där hon höll sig till planen när hon i sprang i mål som sexa på 4:54,18, vilket var personbästa med 4 sekunder.

Stina i stilstudie. Foto: Fredrik Wållgren

Linnea årsbästa i stavhoppet, Elvira sexa i tresteg

Linnea hoppade fint i F19 stavhopp när hon klarade alla höjder i första försöket tom årsbästahöjden 3,26. Väl på 3,40 sprang hon igenom första försöket och gjorde det bästa försöket i sista hoppet, som visar att det finns mer att ta av fram över. 3,26 räckte till en sjundeplats.

Linnea på väg upp. Foto: Fredrik Wållgren

Efter höjdhoppsmedalj var det dags för trestegstävling för Elvira, som inte har hoppat tresteg den här säsongen. Mycket ansatsstrul var det och endast tre godkända hopp där längsta hoppet blev 11,30, räckte till en sjätteplats.

Fina sprint- och häckprestationer

Cornelia gick in i 60m-tävlingen för F19 med ett årsbästa på 8,14 efter en säsong med bara 2 månaders maxsprint efter hälsenerehab. Hon visade att hon är tillbaka när hon pressade ner årsbästat till 8,06 i försöken, vilket förde henne vidare till semifinal. Väl där blev det 8,05 och en tiondeplats.

Cornelia trycker ifrån. Foto: Fredrik Wållgren

På 400 m var Ella först ut där hon gjorde ett fint lopp med på 60,43 – pers med över en halvsekund. Även i häcklöpningen var formen fin, där Ella persade med 2 tiondelar när hon avancerade till semifinal med tiden 9,26. Väl i finalen kom hon fel till häckarna, men ett stort steg framåt som helhet.

Även Elvira sprang snabbt i häckförsöken när hon persade med 9,06 – fem tiondelar under personbästa. Väl i finalen sprang hon nästan lika snabbt på 9,07, vilket räckte till en femteplats.

Ella och Elvira under häckförsöken. Foto: Fredrik Wållgren

Brons på 400m till Kalle!

Kalle avancerade till final på 400m för P19 när han under lördagen vann sitt heat på 50,65. En tid som var fjärde bästa tid över de tre heaten. Inför finalen laddade han på söndag förmiddag upp med att stöta kula, något som inte gick jättebra när han noterade 11,41 och slutade tia.

Väl i finalen startade han på bana fyra där han fick en halvbra start, men desto bättre acceleration. När det var dags att gå in på gemensam bana, såg han till att enligt plan lägga sig på en tredjeplats. Ett bra andravarv gjorde att han pendlade upp till andraplats innan han till slut gick i mål som trea, bara fem hundradelar före fyran på nya personliga rekordet 50,22.

Kalle i kurvan till upploppet. Foto: Björn Carlén Bengtsson

Till samtliga resultat>

Skribent: Ulf Gimlegård
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information