Hoppa till sidans innehåll

Stor trupp till USM i Norrköping

12 AUG 2021 20:12
Högsäsongen för SM-tävlingar fortsätter och den kommande helgen är det Tjalve som arrangerar USM för 16- och 17-åringar i Norrköping.
  • Skapad: 12 AUG 2021 20:12

Inte mindre än 14 atleter från Lerum ger sig dit för att i flera fall göra mästerskapsdebut, och det finns goda chanser till åtminstone ett par medaljer. Eftersom tävlingarna är utspridda från fredag till söndag åker Lerums-truppen till Norrköping i omgångar. Några reser redan på torsdag kväll och i flera fall efter att ha ägnat veckan åt att vara engagerade ledare för sommarens sista Lerum Friidrottsskola! Nu blir det till att flytta fokus och koncentrera sig på de totalt 23 starter som våra aktiva ska göra under SM-helgen.

Klubben kommer att finnas representerad i alla grengrupperna och i flera fall tävlar en och samma individ i både hopp- och kastgrenar – vilket såklart är ett bevis på att den allsidiga träningen är ett framgångsrecept.

Till exempel dubblerar både Elsa Wållgren (F17) och Josefine Holmesson (F16) i höjd och kula, där framförallt Elsa på förhand ser ut att ha störst chanser till en medalj. Hennes 14.15 i kula från förra helgen förde upp henne på tredje plats i Sverige-statistiken för i år, men det är jämnt där uppe i toppen så hon har en handfull konkurrenter som ligger på i princip samma nivå.

Även Linus Wahl (P16) kombinerar hopp och kast, då han både ska hoppa längd och tresteg och dessutom kasta spjut. Bäst chanser till en hög placering ser han ut att ha i tresteg, där han är Sverige-tvåa i år på 13,06, men eftersom hela nio hoppare varit över 12,50 i år lär det bli en tight tillställning.

Även Nils Olsson (P17) ställer upp i tre grenar under helgen, där han på förhand har bäst personbästa av alla i startfältet på 2000 m hinder. I sina två övriga lopp, på 1500 m och 3000 m, får Nils sällskap av Lucas Frew (P17), som dessutom ställer upp på 800 m.

I släggringen gör skadedrabbade Albin Östman (P16) en efterlängtad start i stora sammanhang, med stora chanser till finalplats. Det har även Alice Bengtsson (F16), om hon får till en fullträff i sin släggtävling, liksom Theodor Johner (P16) som har ett tufft program med försök och förhoppningsvis finaler på både 100 m häck och 300 m häck.

Över huvud taget är det roligt att se hur många av våra aktiva födda 2005 som nu gör sina mästerskapsdebuter på riksnivå. Leia Holm (F16) och Leah Rohbrahn (F16) ställer upp i längd respektive höjd medan Moa Bengtsson (F16) stöter kula, och Elin Jansson (F16), Elliot Lindbom (P16) och Jacob Tegnér (P16) alla tävlar i stav.

Tidsprogrammen för de olika tävlingsdagarna hittar man här, och resultaten kommer att publiceras löpande här.

Lycka till, och mycket tävlingsnöje, alla Lerum Friidrottare!

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information