Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kristofer Merisalo

PB-regn över Lerum Friidrott i Växjö

23 JAN 2020 15:48
Både Angelica Bengtsson och Khaddi Sagnia noterade världsårsbästan under helgens Quality Hotel Games i Växjö – men de satte inga personbästan. Det gjorde däremot nästan alla 23 deltagarna från Lerum Friidrott, så vi lyckades ju i princip bättre!
  • Skapad: 23 JAN 2020 15:48

Det var en glad trupp som lämnade Lerum i fredags och en ännu gladare, och tröttare, som kom hem på söndagskvällen – med både medaljer, nya personbästan och autografer av världsstjärnor i bagaget.

Quality Hotel Games i Växjö är en av Sveriges största inomhustävlingar så startfälten var enorma och konkurrensen knivskarp. För flera av våra 13- och 14-åringar var det första större tävlingen på resande fot, och det var roligt att se hur det tog för sig, njöt av omgivningarna och skaffade sig nyttig erfarenhet inför framtida deltagande vid stortävlingar och mästerskap.

Våra äldre aktiva, som redan hunnit skaffa sig rutin, använde sig av den på bästa sätt och omsatte nu grundträningen till många personbästan redan under säsongens första egentliga tävlingstest.

Till exempel överträffade Elsa Wållgren sitt tidigare rekord i kula med över en meter när hon stötte hela 12,34 och blev femma i F17. I höjdhopp blev det till och med en bronsmedalj, då Elsa höjde sitt personbästa, som för en vecka sedan var 1,50, till 1,60! Den sista, extremt hårfina rivningen på 1,64, visade att det finns ännu mer att hämta i den grenen.

Även Elin Jansson vann en meriterande bronsmedalj, i F15 stavhopp, då hon persade på 2,98. Att något var på gång anades redan när hon satte PB på 60 meter dagen innan: 8,84.

Bronsmedaljösen Elin Jansson i F15 stav.

En annan stavhoppare som åkte hem med ett leende på läpparna var Matilda Bergqvist, som under tävlingen i F17 hade ett mer taggat anletsdrag och därför också klarade nytt pers: 2,48.

En flitig tävlare under helgen var Theodor Johner, som först satte PB på 60 meter med 7,89 och därefter bara tog exakt en sekund längre tid på sig när det stod häckar i vägen. 8,89, i både försöken och finalen, innebar en skinande silvermedalj i P15. Dessutom blev han femma i längd på nya PB 5,52.

Jämngamla Linus Wahl har äntligen börjat bli fri från smärtor i höften och kunde för första gången på länge hoppa tresteg med full satsning, vilket gav resultat direkt: 11,29 och femteplats i P15.

Och på tal om äntligen skadefri: Cornelia Lindberg fortsatte sin smärtfria resa nedåt i tiderna på 60 meter och satte nytt säsongsbästa med 8,09, och kunde därmed glatt konstatera att hon var en tiondel snabbare än stavhoppande världsstjärnan Angelica Bengtsson på samma sträcka.

Sist ut bland Lerums-atleterna att tävla denna intensiva helg var Alice Bengtsson, som efter att ha blivit femma i F15 kula sprang 200 meter på nytt dunderpers: 27,67.

På det hela taget en fantastiskt trevlig tävlingsresa, som vi hoppas att ännu fler Lerum Friidrottare hänger med på nästa år!

Till dess kan ni njuta av att detaljstudera årets samlade resultatlista här!

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information