Hoppa till sidans innehåll

Nytt SM på gång – nu för juniorer och 15-åringar

19 AUG 2021 14:53
Efter USM i Norrköping förra helgen är det nu dags för riksmästerskap för "grannarna", både i ålder och geografi: fem av våra juniorer och 15-åringar beger sig i helgen till Linköping för att tävla i JSM och USM15.
  • Uppdaterad: 19 AUG 2021 14:53

Det kan tyckas vara en lite märklig uppdelning mellan åldrarna i mästerskapen, men hur som helst är det alltså dags för både 15-åringarna och juniorerna (mellan 19 och 22 år gamla) att tävla i sina respektive SM samtidigt, och Lerum representeras den här gången av tre stavhoppare, en släggkastare och en sprinter.

I stavhopp ska Linnea Pihl försöka återuppleva förra årets lyckade JSM då hon slutade fyra i F19 på nytt personbästa. I år blir konkurrensen hårdare då 20-åriga Linnea numera tävlar i K22, men en topp 8-placering ligger definitivt inom räckhåll.

Ella Holmberg och Nellie Gullberg mästerskapsdebuterar i F15, även de i stavhopp. Båda har förbättrat sina personliga rekord till 2,71 i år och har absolut högre höjder inom räckhåll.

I F15 tävlar även Molly Klingener, men i slägga. Även hon har ökat sitt personliga rekord drastiskt i år och har enligt den oerhört jämna statistiken till och med chans på en medalj.

Hårdast konkurrens i helgen får nog ändå Linus Pihl, som ska springa både 100 meter (26 löpare anmälda) och 400 meter (15 anmälda) i P19-klassen. Men även Linus kommer till mästerskapen med färska personbästan i ryggen och han har visat tidigare att han brukar höja sig ytterligare en nivå när det är dags för mästerskap.

Vi önskar alla våra tävlande lycka till och mycket tävlingsnöje!

Tävlingarnas tidsprogram hittar man här och resultaten kan man följa i realtid här.

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information