Hoppa till sidans innehåll

Många pers i härlig hösttävling

04 SEP 2017 20:44
I härligt förhöstväder trivdes deltagarna i årets Stonehill Games, och inte minst de många hemmahoppen kämpade fint, med åtskilliga personbästan som resultat. Den efter höstens brand nybyggda läktaren kunde nu invigas med högtidliga tal.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2017 08:15

Av de många som satte pers utmärkte sig Lukas Mindelsohn, som ju missade USM på grund av förkylning. Nu visade han i sin första tävling efter mästerskapet att han var tillbaka i god form, och pressade sitt personliga rekord på 300 meter till stiliga 37,77,  när han vann 15-årsklassens tävling synnerligen överlägset. Det tidigare rekordet löd på 38,53.

Vanna Darrell, 14,  nådde högst i stav för flickor 15, där hon klarade 2,71, följd av sina jämnåriga kompisar Linda Aiff och Alicia Hallner, båda 2,20. Vanna kom  vidare tvåa i spjut med goda 26,49, som bör ha varit personbästa.

Pers i spjut presterade även Nora Bankel när hon vann på 26,80 i 17-årsklassen.

Bland 13-åringarna vann Ellen Hansson höjd med personbästa 1,46, vilket betydde att hon dessutom kvalade in till Götalandsmästerskapet till helgen. Här kom året yngre Ellie Karlsson fyra med fina perset 1,40. I samma ålder vann Sarah Berkling längd på 4,77.

Alice Bengtsson sprang fint på 200 meter häck för 13-åringar. Tolvåringen vann sitt heat på 32,83, vilket gav andra plats.

Harit Aukkahat, 16, som debuterade i herrarnas seriematch för ett par veckor sedan, gjorde nu sitt andra och tredje 100-meterslopp någonsin. Han vann försöket i 17-årsklassen på tangerat pers, 11,88, och kom sedan tvåa i finalen, som löptes i svag motvind, på nya perset 11,78. Det ser lovande ut för fortsättningen.

Harit Aukahat återhämtar sig efter sina 100m. Foto: Peter Welling

En annan duktig tvåa var 14-årige Kalle Eriksson, som hoppade 2,80 i stav och kvalade till Götalandsmästerskapet.

Med en ansats som inte stämde riktigt för 15-årige Erik Bohman blev det andraplats i höjd, på ändå hyggliga 1,66.

En spännande duell blev det på 200 meter för flickor 17, där Alingsås IF:s Klara Ekström med någon tusendels marginal slog Lerums Linnea Pihl, som haft ledningen in i det sista. Båda  fick tiden  27,38. Hemmalöparen Sara Dahlén var inte så långt efter på tredjeplatsen.

Sara och Linnea efter 200m-loppet. Foto: Peter Welling

Stina Pettersson som kom tvåa på 800 meter för 15-åringar, med 2.27,91 var inte alltför långt ifrån sitt personbästa.

Av de relativt få gästerna från andra klubbar var det framför allt Ullevis Alexander Lesser som utmärkte sig, när han vann 150 meter för män på goda 16,41, i lätt motvind.

Det var som sagt många andra som gjorde fina insatser, inte minst i de yngre åldersklasserna.

- Det var en väldigt fin tävling i härligt friidrottsväder, soligt, lagom varmt och bara svaga vindar. Kul att så många av våra egna passade på att tävla, och att det blev en massa pers, säger klubbchefen Ulf Petersson.

- Vi hade lite färre gäster utifrån i år, eftersom vi kolliderade med Getabocksspelen. Nästa år ska det bli fler, när vi får arrangera på en helg utan andra tävlingar i närheten. Då ska vi ha ett större grenprogram och sträcka ut evenemanget över två dagar.

Den nya fina läktaren invigdes med tal av ordförande Gisela Carlén och kommunalrådet Lill Jansson. Med särskild plats för rullstolsburna, innebär den ett steg framåt, även om den är lite mindre än den som gick upp i rök.

Gisela Carlén till vänster och Lill Jansson till höger under invigningen av läktaren. Foto: Peter Welling

Till helgen är det alltså dags för Götalandsmästerskapen för de 13-14-åringar som kvalat in dit. Och Elvira Carlén, som missade Stonehill Games, kommer förhoppningsvis vara tillräckligt återställd från sin sjukdom i veckan för  att kunna delta i USM i mångkamp på lördag och söndag.

Skribent: Peter Welling
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information