Hoppa till sidans innehåll

Lerums mångkampare nöjda efter SM-helgen

03 AUG 2020 16:49
  • Skapad: 03 AUG 2020 16:49

Som om inte mångkamp var en tillräckligt svår disciplin från början så kom en viss pandemi och gjorde det ännu svårare för mångsidiga atleter att tävla sig i form i alla grenar inför SM i mångkamp

Det hindrade dock inte Elsa Wållgren och Linus Pihl från att båda prestera fullt i nivå och ibland avsevärt bättre än sina tidigare personliga rekord under JSM i Ljungby.

Elsa inledde till exempel sitt tävlande i F16:s sjukamp med att sätta nytt pers på 100 m häck (15,92) och även avsluta första dagen med pers på 200 m (27,80)! Däremellan var det kula och höjd, som ju normalt kanske är Elsas två bästa grenar, och där blev det nytt utepers i höjd och en stabil andraplats i kula, bland de tio startande i tävlingen.

Andra dagen innebär alltid tuffare grenar för Elsa, men längd och spjut gick helt okej och på avslutande 800 m spurtade hon ner flera konkurrenter och kom fyra på nytt pers. När allt räknades samman var det jämnt mellan många tävlande och Elsas åttondeplats, med 4212 poäng, gav mycket mersmak inför framtiden.

Linus Pihl gjorde också många bra resultat i sin tiokamp i P17. Första dagen gav nya personliga rekord på 110 m häck, i diskus, stav (tangerat) och på 300 meter, där 37,23 dessutom innebar nytt klubbrekord i grenen.

Andra dagen inleddes med ett nytt dunderpers på 100 m (11,48) och andraplats i grenen, bland tio startande. Det blev faktiskt pers för Linus i fyra av fem grenar andra dagen (utepers i höjd), och med bara lite mer stabilitet i hopp- och kastgrenarna så kommer slutpoängen 5468 snart att ökas på rejält för hans del.

Samtliga resultat från Mångkamps-SM i Ljungby hittar ni här!

Detsamma kan sägas gälla för Elliot Lindbom, som reste till USM i Huddinge för att debutera som mångkampare i P15 åttakamp. Elliots huvudgren är annars stavhopp men den allsidiga träningen har gjort att han nu även vill satsa på fler grenar, och debuten gav absolut mersmak.

I flera grenar gjorde Elliot tävlingsdebut över huvud taget och i några ovana grenar finns det en del att slipa på vad gäller ansatser och teknik, men den fysiska förmågan och mentala inställningen är absolut redan på plats. Nu blev det tyvärr tre rivningar på ingångshöjden i näst sista grenen höjdhopp, vilket fick Elliot att avstå det avslutande och slitsamma 800 m-loppet. Dessförinnan hade han dock varit snubblande nära nytt pers i stavhopp, vilket lovar gott inför SM i specialgrenen som väntar i slutet av augusti.

Samtliga resultat från Mångkamps-SM i Huddinge hittar ni här!

Skribent: Anders Egle
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information