Hoppa till sidans innehåll
Foto: Misak Nalbandian

Lerum Friidrott mottog fana på Nationaldagen

09 JUN 2020 16:22
Plötsligt händer det! Landshövdingens svarta fina bil med vajande svenska flaggor på sidorna rullade i lördags in vid arenan i Stenkullen. Ut klev tre män, landshövdingen, landshövdingens chaufför/skyddsförare och en fotograf.
  • Skapad: 09 JUN 2020 16:22

Varför? Jo, på Sveriges Nationaldag den 6 juni mottog vår förening en svensk fana. Fanan delades ut av landshövding Anders Danielsson och Lerum Friidrott representerades av ordförande Gisela Carlén och vår eldsjäl och veteranfriidrottare Göran Åberg, som var initiativtagare till att ansöka om en fana.

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut fanor till föreningar och organisationer i hela landet. Fanor delas vanligtvis ut av Kung Carl XVI Gustaf vid det officiella firandet av Nationaldagen på Skansen i Stockholm. Fanor delas också ut av Landshövdingarna runt om i Sverige. Vi mottog vår fana vid på vår fina arena Stonehill IP.

Överlämnandet fick ske på ett lite annorlunda sätt detta år pga rådande pandemi. Istället för att dela ut fanan på residenset inne i Göteborg genomförde Landshövdingen en turné genom Västra Götaland och delade ut 8 fanor till välförtjänta mottagare! Landshövdingen höll vid överlämnandet ett fint tal om svenska flaggan, nationaldagen och dess historia. De spelade fin musik och fotografen tog kort som vi fått lov att publicera och använda. Allt var över på 20 minuter, landshövdingens bil rullade iväg och nu har föreningen en stilig fana att använda under lång tid framöver!

Fotnot:

Åtta föreningar i länet har från landshövding Anders Danielsson fått ta emot fanor eller flagga. Förutom till Lerum Friidrott delades fanor även ut till Torstenssonslogen i Trollhättan, Flygvapenfrivilligas Riksförbund Region Väst i Vänersborg, Hushållningssällskapet Västra i Skara, Livräddarna i Skövde, Anglo-Swedish Society Gothenburg, Göteborgs djurskyddsförening och IFK Göteborg Orientering. 

Skribent: Gisela Carlén
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information