Hoppa till sidans innehåll

Läktaren nerbränd

18 SEP 2016 22:14
Under natten till söndagen anlades en brand på vår läktare på Stonehill IP. Räddningstjänsten larmades kl. 02.58 och kunde då inleda släckningsarbetet där man lyckades rädda vårt tornhus från större skador.
  • Skapad: 18 SEP 2016 22:14

Läktaren och förrådsbyggnaden som stod under den totalförstördes i branden. Området har spärrats av i väntan på polisens tekniska undersökning.

Så här skriver LT om händelsen i nätbilagan:

Av det som tidigare var en träläktare återstår nu bara några förkolnade brädor. Värmen har även nått till löparbanorna som delvis har skadats. Den intilliggande byggnaden, som kallas för måltornet och där bland annat sekretariatet är inrymt, lyckades räddningstjänsten rädda från att brinna ned. Men byggnaden har fått brandskador på ena kortsidan och flera rutor är trasiga.

Stonehill IP har flera gånger de senaste åren drabbats av brott. Förra sommaren eldades Stenkullen Goiks mobila kiosk upp, och den 23 december förra året brann delar av läktaren som nu har totalförstörts. Under sommaren har Lerum friidrotts och Stenkullen Goiks gemensamma klubbhus drabbats av två inbrott.

Gisela Carlén är vice ordförande i Lerum friidrott, en av de två föreningarna som använder Stonehill IP.

– Det är naturligtvis jättetråkigt, och väldigt tråkigt att så många ungdomar drabbas. Det är någon som gör detta, och det påverkar 600 ungdomars verksamhet. Vi har en ny kull 08-barn som börjat efter sommaren och så händer detta. Det är jättetrist, säger hon.

Vår verksamhet under resten av utomhussäsongen drabbas tack och lov inte så mycket. Bana 5 och 6 är skadad och kommer att behöva repareras, ljudanläggningen är ur funktion, måltornet får inte beträdas under saneringsprocessen och för ögat ser resterna av läktaren inte så trevligt ut.

 

Skribent: Ulf Petersson
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information