Hoppa till sidans innehåll

Hur gick det i Terräng-SM?

13 NOV 2017 11:23
I slutet av oktober genomfördes Terräng-SM, som är årets sista SM-tävling och som hamnade lite i skymundan.
  • Uppdaterad: 13 NOV 2017 11:24

Det var första gången på många år som Lerum Friidrott ställde upp med löpare på terräng-SM. Ett tecken på att Lerum Friidrotts löpare är på frammarsch.
Tävlingen genomfördes 29 oktober i ett kallt och blåsigt Huddinge på en osedvanligt geggig gräsbana som var riktigt utmanande för löparna. Löptiderna var överlag betydligt långsammare än normalt pga underlaget. Men som vanligt på terräng-SM var humöret ändå på topp och insatserna helhjärtade.
Linnea Ivarsson i starten. Foto: Coach Mikael Zachrisson
Lerum mönstrade tre deltagare på startlinjen; Erik Eklund i klass P19 på 6km, Filip Helmroth, M22, 8km och Linnea Ivarsson, K, 8km. Alla tre genomförde starkt på det ovana underlaget, även om Linnea har lite mer erfarenhet från utmanande banor från sitt OCR-tävlande. Erik och Filip sprang i spikskor, men spikarna skulle varit betydligt längre denna dag. Linnea tävlade i sina OCR-tävlingsskor, en typ av mönstrad, lätt terrängsko, men utan spikar. Lärdomar till kommande terräng-SM!
Erik Eklund i gyttjan. Foto: Coach Mikael Zachrisson
Erik slutade på plats 27 av 33, Filip 14 av 25 och Linnea 21 av 27. Väl godkänt på SM-nivå där Sverige-eliten är samlad (t ex vann Meraf Bahta den klass Linnea sprang i). Målet är förstås att putsa de placeringarna till kommande år!
Filip Helmroth i spåret. Foto: Coach Mikael Zachrisson
Lerums eritreanske löpare Medhane Tumzghi som vann Risveden Terräng i september, var tyvärr fotskadad och kunde inte ställa upp.
Skribent: Peter Welling
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information