Hoppa till sidans innehåll

Gott humör på Julklappsjakten

08 DEC 2017 15:49
Många unga Lerumsbor deltog i tvådagarstävlingen Julklappsjakten i Friidrottens hus den senaste helgen, och det visades fin form och gott tävlingshumör på alla håll och kanter.
  • Uppdaterad: 08 DEC 2017 15:51

En veteran medverkade också, Patrik Söderqvist, född 59, som klarade goda 2,70 i stav. I flickor 17 begick Elvira Carlén sin inomhuspremiär med två personliga rekord som följd. Hon vann höjd med 1,67, före en meriterad motståndare, och kom tvåa i 60 meter häck, 9,61. 1,67 noterades också som nytt klubbrekord i F16. I samma ålder tangerade Linnea Pihl sitt personbästa utomhus när hon tog 3,05 och blev tvåa i stavtävlingen.

Agnes Dahlberg i flickor 16 blev höjdtrea med 1,51. Det blev en andraplats i kula för Ebba Toorell, som stötte hela 11,63, och tränare Lisa Wållgren konstaterade att en bra träningshöst redan har gett resultat.

Från gruppen med ungdomar födda 04-05 berättar ledaren Ulrika Bengtsson att hela 17 aktiva kom till start i alla möjliga grenar.

”Mycket pirr i magen var det hos många av våra barn. Men de vände det till något positivt. Det är inte lätt att vinna medaljer i denna tävling, och som vi hela tiden påpekar, är det inte medaljerna som är viktigast, utan att man i stället har roligt och jagar sina egna rekord efter de förutsättningar man har. 

I många av flickgrenarna var deltagarantalet en bra bit över femtio stycken. Många från klubben har vågat utmana sig själva genom att välja grenar som de inte är så vana vid. Och det har de klarat med bravur! Det blev många härliga personliga rekord.

Så kul var det att få se Elias sätta ett snyggt personligt rekord i längdhopp, eller när Romina som nyss börjat tävla fick med sig två personbästan i tresteg och längdhopp. Att få se två av tjejerna ändra inställning i höjdhoppet, från att inte våga hoppa ingångshöjden, till att verkligen våga och klara, vilket också ledde till personligt rekord för Amanda! Härligt!

Att få se Ellies glädje efter det fina personliga rekordet i höjdhopp! Agnes och Tove fick till det i kula, med personlida rekord. Dagens överraskning fick vi av Carl, när han verkligen fick till tekniken i tresteg, och slog det personliga rekordet!

Detta var bara ett axplock bland många personbästan i 05-gruppen.”

Åtta aktiva deltog från 04:orna, de deltog flitigt och vågade utmana sig själva. Ellen gjorde det grymt bra på 60 meter häck, flera av flickorna provade stavhopp, och där blev det personliga rekord för Wilma och Elsa, med mersmak!

För 04/05 fanns också stafett 4x200 meter. Bland både pojkar och flickor verkade det inte bli någon tävling, då de tre lagen verkade bli en löpare korta. Men Kevin Pernervik räddade situationen för pojklaget, som också fick hjälp av Vincent från 07:orna, och Vilgot, som trotsade en stukning från stavtävlingen och sprang ändå. Ingrid från 06:orna räddade det ena flicklagets start, och det andra räddades av att Maja kom loss från sin dans och åkte till Göteborg bara för att springa i stafetten! Grymt, summerar Ulrika.

Henrik Klingener berättar att 06:orna var ett drygt tiotal i helgens tävlingar. Stämningen och sammanhållningen i gruppen var fantastisk, klubbens deltagare värmde upp  tillsammans och hejade sedan fram varandra när det var tävlingsdags.

Hannes Lukkari gjorde tävlingsdebut genom att springa 60 meter.

Trots att det blev lång väntan mellan olika grenar, höll barnen humöret upp, och kämpade fint. Många satte nya personbästan, Molly i 60 meter och längdhopp, Pontus i höjd, Hannes på 60 meter och Ingrid i höjdhopp.

Jenny Westlund rapporterade om 07-gruppen att elva barn valt att delta. Det blev ganska många personbästan, och ett par gjorde sin första tävling någonsin. De klart dominerande favoritgrenarna var 60 meter, längd och kula.Bara de två mest rutinerade gick utanför de valen, och blev därmed ensamma om att tävla båda dagarna.

Skribent: Peter Welling
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information