Hoppa till sidans innehåll

En nagelbitare till seriefinal!

15 AUG 2016 13:02
Damlagets sista match i division ett blev en riktigt spännande drabbning! Efter att ha skrapat ihop lika många poäng som Falkenberg under de två matcherna, gick segern till slut till Falkenberg, som hade nio grensegrar mot våra åtta.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2016 13:17

Förutsättningen för att gå upp i kvalserie till nästa säsong var enkel matematik. Vinn matchen över Falkenberg så är det klart. Från matchen i våras skiljde det endast en poäng lagen emellan. Dagens förutsättningar var lite annorlunda sedan IK Orient dragit sig ur, så nu var det bara fem lag som tävlade. Trots illavarslande väderprognoser genomfördes nästan hela tävlingen i strålande sol.

Under dagen böljade ledning fram och tillbaka mellan Lerum och Falkenberg och som i den värsta deckaren skulle avgörandet ske i sista grenen, 4x100m stafett. Inför stafetten ledde Lerum och Falkenberg var piskade att vinna med Lerum på fjärdeplats för att ta hem totalsegern.

Falkenberg vann stafetten och Lerum blev fyra. Då kunde man tänka sig att saken var klar. Men nej, så enkelt var det inte. Åhus som kom in trea blev diskade, vilket förde upp Lerum på tredje plats och både Lerum och Falkenberg slutade på samma poäng! Efter kontrollräkning, som visade att Falkenberg hade nio antal grensegrar mot våra åtta, stod det klart att Falkenberg vann och därmed blev det lag som nästa år får tävla i kvalserien till Lag-SM. Vi gratulerar Falkenberg till detta men lovar att komma igen nästa år och fajtas om segern.

Anledningen till denna meriterande placering var två gedigna laginsatser av alla aktiva, reserver och ledare. 

Se resultaten här!

Skribent: Göran Åberg, redigering Ulf Petersson
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information