Hoppa till sidans innehåll

Elva till GM i Växjö

17 MAR 2017 20:10
Hela elva ungdomar från klubben deltar i helgens Götalandsmästerskap för 13-14-åringar i Växjö.
  • Skapad: 17 MAR 2017 20:10

- Från 03-gruppen har vi med hela elva aktiva som klarat Göteborgs ganska tuffa kvalgränser. Det innebär att nästan 65 procent av träningsgruppen har tagit sig till detta mästerskap, säger Richard  Berkling, gruppansvarig tränare.

Det stora deltagandet är en framgång för klubbens arbete med att hantera både bredd och spets.

- Vad som gör de aktivas prestation än mer intressant är det faktum att vi har representation i samtliga grenar förutom längre löpdistanser. Dessa har vi medvetet avstått från att satsa på innan våra aktiva är i puberteten, då det rent fysiologiskt inte är optimalt att träna långdistans innan dess.

Lerum har den näst största truppen i Göteborgs distriktslag, efter Mölndals AIK. Det blir intressant att se om distriktet kan försvara förstaplatsen från 2016, då Göteborg var bästa distrikt både inom- och utomhus.

I flickor 13 startar Sara Berkling i 200 meter, längd och stavhopp, medan Elsa Wållgren medverkar i 60 meter häck och kula.

Bland flickor 14 startar Tuva Dahlgren i 60 meter och längd, Karin Tebelius i 60 och 200 meter samt 60 meter häck, samt Ebba Toorell i 60 meter, höjd och kula. Vanna Darrell deltar i 60 meter häck, höjd och stav, Alicia Hallner tävlar i stav och tresteg, Elin Tegnér i stav och längd och Linda Aiff startar i stav.

I pojkar 14 tävlar både Kalle Eriksson och Linus Pihl i stav, Kalle är vidare med i höjd och Linus i längd.

Tränare Berkling säger att de största medaljhoppen på förhand är stavhopparna Vanna Darrell och Sara Berkling i F14 respektive F13, samt Ebba Toorell i kula för 14-åringar. Men allt kan hända i ett mästerskap understryker han, och ser fram mot flera positiva överraskningar.

Skribent: Peter Welling
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information