Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Pihl

VSM-silver till Anders Pihl

10 FEB 2014 17:17
Inomhussäsongens första SM-helg avverkades i helgen i Huddinge, där Anders Pihl tog silver i tresteg och där Göran Åberg satte PB i både kula och vikt.
  • Skapad: 10 FEB 2014 17:17

Talanggruppens träningar, som sker på måndagar mellan 19.45-21, har gett resultat. För både Anders Pihl -70 och Göran Åberg -60 är relativt nya inom friidrotten. Göran gjorde exempelvis sin första friidrottstävling på Sävedalsspelen så sent som i somras.

 

Anders Pihl hade verkligen toppat formen inför helgens inomhus-SM för veteraner i Storängshallen, Huddinge. Han slog till med nytt PB på 52 cm i tresteg, när han hoppade 10,86, som gav honom silverpengen. Tekniken i hoppningen förklarar han så här:

"- Man kan väl säga att jag hoppar två steg med ett mellansteg, så kan jag bara få till en bättre teknik, så blir det en bit över 11 m." 

 

Ipadbild Anders tresteg

Här studerar Anders själv sin hoppteknik på Ipad i efterhand med silvermedaljen i överkant. Foto: Anders Pihl

 

Spänsten höll i sig även i längdhoppet, där han blev fyra med nya perset 5,29, endast 5 cm från bronsplatsen. Något besviken var Anders dock att han i det sista hoppet, som mätte 5,24, hade många centimeter kvar till plankan och därmed missade bronsplatsen.

 

Apihl längdpers

Anders stoltserar bredvid resultattavlan som visar det nya längd-PB:t. Foto: Göran Åberg

 

På 60m sprang han på 8,29, en tiondel från pers, vilket inte räckte till final. I höjdhoppet var han lätt över 1,58 (1,60=PB) i tredje försöket. Han avbröt hoppandet efter det, då han i samma hopp fick hopparknä-känning. Men han var mycket nöjd överlag och menar att formen kom av att han hade kört mycket teknikträning de sista veckorna in på tävlingen. Något han själv anser kan förbättra honom framöver, är mer teknikträning, styrketräning och rörlighetsträning.

 

Göran Åberg, som tävlade i klassen M50, greppade för första gången i redskapet vikt, som också är en inomhusgren liknande slägga, på fredagen och gjorde absolut inte bort sig med ett bästa kast på 9,24. I kula fick han till en bra första stöt på 9,68, vilket var nytt personligt rekord och en respektabel 8:e-plats. På 60m sprang han in på 9,55, vilket också det var ett nytt PB.

 

Talangerna kan med andra ord summera en mer än godkänd tävlingshelg. Något som vi hoppas på framöver, är dock att se fler talanger tävla på framtida tävlingar och under sommarens VSM.

 

Alla resultat från VSM finner du här.

Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information