Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering kring restriktionerna

30 OKT 2020 18:26
Ytterligare direktiv kring träning för aktiva födda 2005 och senare.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2020 18:26

Efter att Folkhälsomyndigheten på torsdagen införde skärpta rekommendationer för boende i Västra Götaland, har det under fredagen kommit förtydliganden och faktiskt ytterligare skärpningar från Svenska Friidrottsförbundet.
Avrådan kvarstår från all gemensam träning, såväl ute som inne, för alla aktiva födda 2004 och tidigare. Lerum Friidrotts aktiva i dessa åldrar kommer att få träningsprogram från sina respektive tränare inför kommande träningar.
Nytt direktiv är att även aktiva födda 2005 och senare avråds från att träna inomhus! ”Träning inomhus skall undvikas. Utomhusträning rekommenderas” som SFIF formulerar det. Detta innebär att alla träningsgrupper för dessa åldrar i Lerum Friidrott fortsatt kan träna tillsammans, men inte i exempelvis Förbohallen. Ni är däremot välkomna att träna på Stonehill, säkerställ dock först med kansliet att ni då inte krockar med andra träningsgrupper så att ni tillsammans överskrider gränsen på 50 personer.
Om dessa restriktioner kvarstår är risken stor att vi måste ställa in Uddevallalägret 14-15 november för alla deltagare. Vi återkommer med besked om detta och eventuella nya riktlinjer, efter att SFIF:s medicinska råd har sammanträtt på tisdag 3/11.
Tråkiga tider, men det är vitkigt att vi tar hand om varandra och oss själva. 
Trevlig helg vänner!

 

Skribent: Paulina Orell Sahlberg
E-post: This is a mailto link

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information