Hoppa till sidans innehåll

Trevlig julavslutning på Stora God Jul

22 DEC 2015 17:09
Det var trevlig stämning i Förbohallen när årets Stora God Jultävling och utdelning av Förtjänstpriser ägde rum igår.
  • Skapad: 22 DEC 2015 17:09

Nybörjarglädje

Som vanligt fick vi under resultattävlingen se flera ovana föräldrar som testade på friidrott för första gången. Bland nybörjarna kunde vi också se Icebug-löparen Axel Mendes, som för första gången hoppade stav och det över 270cm.

 

Flera personbästan och ett klubbrekord

En hel del personbästan kunder vi också se och ett som nog kändes extra gott var när Kalle Wållgren sprang in på 7.89 på 60m - första gången snabbare än pappa Fredrik som sprang på 7.97. Anders Pihl var en annan 60m-löpare som närmar sig sub-8 på 60m när han igår slog personligt rekord med 8.11. Men det mest imponerande rekordet igår var när Ebba Hager slog sitt eget klubbrekord i stav i för 14-åringar på 3.05 genom att hoppa 3.20.

 

Länk till Resultatsammanställningen från Stora God Jul

 

Klubbrekordtagarna år 2015 uppmärksammades

Traditionsenligt uppmärksammades också klubbrekordtagarna för året med en plakett.

 

Klubbrekordtagarna 2015

På bilden ovan ser vi klubbrekordtagarna från 2015. Bakre raden från vänster; Cornelia Lindberg

Linnea Pihl, Ella Darrell, Ebba Hager, Vanna Darrell och Ebba Toorell. Främre raden från vänster:

Johanna Andersson, Milo Persson och Alice Bengtsson. FOTO: Anders Pihl

 

Länk till klubbrekordtagarna 2015

 

Årets Förtjänser delades ut

Så var det dags för utdelning av Årets Förtjänstpriser som har gjort något extra under året som gått. Här nedan kan du läsa motiveringarna till årets pristagare.

 

Förtjänstpristagare

Årets Förtjänstpristagare. Bakre raden fr. vä.; Linnéa Svensson (Årets Lerum Friidrottare, Mia Callenberg saknas), Patrik Söderqvist (Årets tränare), Lisa Wållgren (Årets Tränare), Mikael Zachrisson (Årets Veteran), Johanna Andersson (Årets Ungdom) och Jonatan Skagerberg (Årets Ungdom). Främre raden fr. vä: Linnea Pihl (Årets Glädjespridare), Karin Tebelius (prishämtare för systern Linnéa, som fick Årets Junior), Anna Hellentin (Årets Eldsjäl) och Sara Dahlén (Årets Kämparinsats). FOTO: Anders Pihl.

 

Årets Glädjespridare – Linnea Pihl

 

Årets Glädjespridare går till en aktiv som inte tar särskilt mycket plats, men är aldrig sen med att gratulera en träningskompis eller att ge ifrån sig ett leende på träningen. En aktiv som kan vända en tråkig och grå tisdagseftermiddag till något roligt och avslappnat.

 

Att inte sätta sig själv i första hand utan tänka på gruppen är något som inte kommer så naturligt för alla. Pristagaren av Årets Glädjespridare har visat sig besitta dessa egenskaper och använder de både som aktiv och som ungdomstränare i 06-gruppen.

 

Årets Eldsjäl – Anna Hellentin

 

Efter att löparsektionen hade varit igång ett tag, växte det fram ett behov av träning som lämpade sig mer för de personer som inte var vana löpare, utan motionärer som ville röra på sig och kanske rent av soffpotatisar som ville börja röra på sig.

 

Årets Eldsjäl såg behovet av detta och startade upp en subgrupp i Löparsektionen som kallades för Soffpotatisarna och sedermera Vänner som svettas. Och rätt som det var så kunde man på Stonehill IP en sen tisdagskväll mitt i vintern se 30 st motionärer som tränade samtidigt som de skrattandes gjorde annorlunda övningar.

 

Något nytt hade startats upp som innehöll mer träningsglädje och mindre fokus på km-tider, där långa nattvandringar också var en del av träningen. Så här motiverar en av de aktiva Årets Eldsjäl:

 

”Hon är en duracellkanin, en riktig "force of nature". Hon är grym på att peppa, är alltid glad och ser varje individ till deras förmåga. Hon väver även in mycket mentala bitar, får alla att våga prova nya saker. Anna har under året som gått lyckats starta en grupp av ovana löpare och fått den att växa närmast explosionsartat. Även som van löpare lyckas hon arrangera pass som får en att tänja gränserna.”

 

Årets Tränare – Lisa Wållgren & Patrik Söderqvist

 

Årets Tränare fick i år många nomineringar vilket kanske inte är så konstigt då vi har över 70 tränare och alla har ett engagemang som gör att vår verksamhet fungerar!

 

Flest röster gick dock till två personer. Den ene har i år tagit ett ytterligare kliv framåt genom att engagera sig ännu mer i verksamheten som delad GA och genom att utbilda sig på Bosön. Hon är en urkraft, en känslomänniska som med sitt sunda förnuft, engagemang och erfarenhet peppar igång och når fram till de aktiva träning efter träning.

 

Den andre personen har varit med i klubben i nästan 10 år och det var längesedan dottern slutade träna. Kvar fanns en stark passion för friidrotten och som framförallt utmynnat i ett intresse för stavhopp och i att hjälpa våra ungdomar med att utvecklas i en av friidrottens svåraste grenar. En mjuk person som alltid ser alla.

 

Ett stort grattis till Årets Tränare; Lisa Wållgren och Patrik Söderqvist

 

Årets Kämparinsats – Sara Dahlén

 

Priset för Årets Kämparinsats går till en person som alltid legat i skymundan när det gäller de mest framstående placeringarna och resultaten. Men hon har inte gett upp utan bara fortsatt att träna och träna och träna. Och till slut så kommer också resultaten för vi alla utvecklas olika.

 

Årets Kämparinsats, är inte bara en bra förebild för de yngre då hon är hjälptränare i 07-gruppen, hon lyckades knipa en efterlängtad medalj Ungdoms-SM i Karlskrona då hon tog brons på 200m häck. Årets Kämparinsats är ett lysande exempel på att man inte ska jämföra sig för mycket med andra och istället låta sig utvecklas i sin egen takt.

 

Årets Ungdomspris – Johanna Andersson & Jonatan Skagerberg

 

Årets Ungdomspris går i år till en tjej och en kille där båda har stått för imponerande idrottsprestationer och för en fin utveckling till följd av en grym tränings- och tävlingsinställning.

 

Den ene bytte bort den ädla sporten fotboll för 1,5 år sedan för att satsa på längdhopp. Helt plötsligt såg vi en helt annan aktiv med en närvaro och en inställning som var 100%. Detta ledde till många fina prestationer där höjdpunkten var en silvermedalj i längdhopp både inomhus i Örebro och utomhus på Ungdoms-SM i Karlskrona i somras.

 

Den andre pristagaren kom fyra på Ungdoms-SM utomhus på 800m efter en sänkning av sitt PB med 5 sek under pågående mästerskap och en helt respektlös löpning. Men det som kanske imponerar ännu mer är att han för ett år sedan precis hade slutat med fäktning och var nybörjare i friidrott. Men med en enastående vilja och en förmåga att pressa sig till det yttersta i kombination med en viss talang för löpning, så var denna fjärdeplats möjlig.


Årets Junior – Linnéa Tebelius


Kriterierna för Årets Junior är en junioraktiv (18-22 år) som…

  • …som stått för imponerande idrottsprestationer
  • … som med sin träningsinställning och närvaro utvecklats mycket

 

Och Årets Junior har visat båda. Det hela började hösten 2014 när denna aktiva åkte iväg på utbytesäventyr USA. Ett år i high school och träning och tävling på amerikanskt vis – dvs. där resultat på kort sikt står i fokus.

 

Efter en höst med terrängträning och för lite styrka, kom så våren då det var dags för en 6 veckors friidrottsperiod. Då visade årets pristagare att bra inställning och en del egen styrketräning hade gjort sitt. Hon sänkte sitt PB på 200m och på 400m med flera sekunder, vilket placerade henne på en femteplats på Sverigebästa-listan.

 

Sedan kom stressfrakturen som ett brev på posten efter 6 veckors intensiv friidrottsträning med löpträning 4-5 dagar i veckan och tävling minst 1 gg i veckan. Sedan dess har det varit en lång rehabperiod och nästa sommar är det som ligger i siktet. Under denn period har Årets Junior verkligen satts på prov, för under motgång är en stark vilja och grym träningsinställning helt avgörande.

 

Årets Veteran – Mikael Zachrisson

 

Årets Veteran ska gå till veteranaktiv som…

  • …stått för imponerande idrottsprestationer
  • …med sin träningsinställning och närvaro utvecklats mycket

 

Årets Veteran är nog en av klubbens mest tjurskallige och skulle nog kunna benämnas som vår egen Gustav Vasa. För första gången jag träffade honom berättade han hur han hade genomfört ett Vasalopp med bara några procents muskelkapacitet i ena armen, då en central nerv låg i kläm. Men precis som Gustav Vasa genomförde han då loppet med en arm på en imponerande tid.

 

Men Årets Veteran har åstadkommit mer än så. Genom en strukturerad och väl avvägd tränings- och tävlingsplanering kombinerat med en imponerande envishet, så har han, trots sina 50 år, fortsatt att utvecklats. Det visade han inte minst när han i somras blev femma i Herrar 50 på GBG-varvet med 1:22:26 och tog guld i veteran-SM för marathon på 2:56,30.

 

Årets Lerum Friidrottare – Mia Callenberg & Linnéa Svensson

 

Årets Lerum Friidrottare ska gå till en aktiv, tränare eller annan föreningsperson som…

  • …personifierar Lerum Friidrott genom utveckling, proffsighet, engagemang och förmågan att se och inkludera olika människor
  • …stått för den mest imponerande idrottsprestationen i klubben
  • …en tränare/ledare/styrelseperson som stått för en mycket imponerande eller flera imponerande prestation/er

 

Årets Lerum Friidrottare går i år till två personer. Två personer som har gjort otroligt fina insatser för klubben utan att själva vara riktigt medvetna om det. För när jag meddelade att de båda om att de skulle få pris, så var den första reaktionen hos de båda, ovetandes om varandra, ”Förtjänstpris? Varför då?”.

 

Men faktum är att årets pristagare på ett ödmjukt sätt och genom att se alla under flera år har bidragit till såväl utveckling och proffsighet som fina idrottsprestationer. Årets Förtjänstpristagare har utvecklat Friidrottsskolan, hållit i flera Castoramor och inte minst lett vårt damlag till fina prestationer flera gånger om. Stort grattis Mia Callenberg och Linnéa Svensson!


Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information