Hoppa till sidans innehåll

Toppform gav utdelning på USM och VSM!

09 MAR 2015 18:23
Under helgen avgjordes Ungdoms-SM i Örebro för 15-16-åringar och Veteran-SM för aktiva över 35 år. Lerums aktiva visade på fin toppform, vilket resulterade i sex medlajer och nya personbästan.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:36

Två silver i Örebro

 

Dramatisk längdtävling gav silver till Johanna

Under första dagens tävlande bjöds det på riktig spänning, då de åtta bästa tjejerna inför tävling låg inom ett spann av 18 cm. Det var en final med många göteborgare, där våra Lerum Friidrottare Johanna Andersson och Lizzie Hager efter fyra omgångar och med färska personbästan låg 2:a respektive 3:a på 5.53 och 5.49. I fjärde omgången blev Lizzie omhoppad med 3 cm och därmed nedpetad till andraplats. Hon svarade med ett bra sista hopp, dock med en cm övertramp.

 

Många hoppare gjorde längre hopp i sista, men med övertramp. Johanna rådde inte heller på Maja Nilsson som vann på 5.63, men var nöjd med SM-silver.

 

Johanna IUSMsilver

Johanna glad silvermedaljös i F16 längd. Foto: Ulf Petersson.

 

Madde på fin fjärdeplats

Madeleine Söderlund, som inför finalen på 60m häck var statistikfemma, gjorde ett bra lopp endast två hundradelar från PB på 8.99, vilket placerade henne på en fjärdeplats. Det hade krävts ett personligt rekord på 13 cm för att knipa bronspengen. På söndagen gjorde hon ett fint lopp i försöken på 60m när hon slog personbästa med 7.98, första gången under 8 sek och personligt rekord med 7 hundradelar. Det räckte till semfinal, men väl där var konkurrensen för hård för vidareavancemang.

 

Lizzie silvermedaljös i tresteg

På söndagen var det dags för en revanschsugen Lizzie Hager att kliva in i huvudgrenen tresteg. Det började med lite ojämnhet i ansatsen med hopp bakom plankan, men när plankträffen stämde hyfsat blev det 11.64, ett resultat som i den omgången gav ett silver istället för brons. 

 

Övriga resultat

Linnea Wijk, som inte hade en optimal uppladdning med skidåkning och halsfluss, sprang på 8.32 - 0.17 sek från PB - i försöken på 60m och tog sig inte vidare. Efter ett liknande resultat på 200m som räckte till C-final, strök sig Linnea från finalen då kroppen inte kändes ok.

 

Sara Dahlén sprang 200m och fick inte en helt bra start, vilket gav ett resultat på 27.61 - 0.18 sek från PB. Johanna Andersson ställde också upp på 60m, men där saknades rutin och vidareavancemang uteblev.

 

20150307_163508

Linnea och Sara inför starten på 200m. Foto: Ulf Petersson

 

Resultaten från USM hittar du här

 

Veterantalangerna imponerade i Borås

 

Patrik guld och silver

Stavtränaren Patrik Söderqvist -59, hade en trevlig helg i Borås som han startade med att ta silver i tresteg på 9.59 och dagen därpå ett guld i stav på 260 i klassen M55.

 

Patrik guld

Patrik glad guldmedaljör i stav M55. 

 

Anders toppform gav guld i höjd

Efter en försmädlig fjärdeplats i tresteg för M45 under fredagen, visade Anders Pihl visade upp fin toppform framförallt under söndagens höjdhopp, där han persade med 6 cm när han klarade 167 och säkrade guldmedaljen, trots tufft motstånd.

 

Göran PB och silver i kula 

Göran Åberg, som numer börjar bli en van deltagare på veteran-SM, ställde upp i vikt och kula. I kula gick det bäst när han med en stöt på 9.78 slog personligt rekord och kammade hem en silvermedalj. I vikt saknades rotationskunskap, vilket är något som ska tränas på tills nästa gång.

 

Göran silver

Göran stolt silvermedaljör i kula M55.

 

Jesper marginaler från silver 

Sprinttränaren Jesper Skoglund hade inte någon lång träningsperiod bakom sig, utan levde på gamla meriter när han i finalen på 60m sprang in på 7.64 - två hundradelar från silver, då både 2:an och 3:an hade 7.63.

 

Jesper IVSM

Jesper laddade inför 60m.

 

Ulrika och Anna fick blodad tand

För Ulrika Bengtsson och Anna Tebelius - båda födda 1971 - var det debut i veteran-SM, när de ställde upp i kula i klassen K40. 7.70 för Anna och 7.33 för Ulrika, resulterade dels i en femte- respektive sjättplats och dels i blodade tänder inför kommande tävlingar.

 

Aktiva o fans IVSM

Veteranaktiva överst i Ulrika (fv) och Anna tillsammans med supporters

i form av Sandra Lindholm (ryggen mot) och mamma Eva Lindholm.

 

Resultaten från Veteran-SM hittar du här

Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information