Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsrapport från Julklappsjakten

08 DEC 2015 10:38
I helgen tävlade många av våra ungdomar i Julklappsjakten. Så här sammanfattade 03-gruppens ansvarige Richard Berkling gruppens tävlande i ett mail till gruppen under söndagskvällen.
  • Skapad: 08 DEC 2015 10:38

God kväll!

 

Jag måste erkänna att jag inte trodde att vi skulle få se så starka resultat i helgen efter förra tävlingens monsunregn av personliga rekord. Dels för att motståndet var avsevärt tuffare än vid Adventsspelen men framförallt eftersom det är så mycket lättare att göra personliga rekord i säsongens första tävling än vid den andra. Men jag hade fel...

 

Vi har sett mängder med personliga rekord och på en väldigt hög nivå också! Flera tog sig över gränser som var sina egna målsättningar och i flera fall där de var ganska tuffa också. Vi har inte mindre än 8 olika medaljörer från träningsgruppen vilket visar på en ovanlig bredd hos våra aktiva. Vanligtvis har vi en eller ett par som dominerar men här är det alltså 8 olika som landar en eller i vissa fall flera medaljer. Den totala skörden från helgen ser ut så här:

 

Resultatplatser:

  • 8 olika aktiva
  • 9 medaljer
  • 4 pokaler

Andra noteringar:

  • Antal aktiva med personliga rekord i alla grenar: 4
  • Antal aktiva med personliga rekord: 16
  • Antal klubbrekord: 1
  • Antal tränarbullar: 0 (riktigt dålig utdelning denna helgen)
  • Antal startande: 5 killar & 12 tjejer

 

Det är riktigt roligt att se vår oerhört starka grupp ta hand om varandra i uppvärmning, tävling och motgång eller framgång. Det är också roligt att se Er föräldrar och ledare samarbeta bra för att ge våra aktiva bra förutsättningar. Det är vårt ansvar att ge dem verktygen att börja ta ansvar själva för att veta var de skall vara och när.

I samband med att de är i 13-års klassen så måste de klara av sitt eget tävlande och egentligen ska inte vi ledare vara på innerplan. Nu var vi alla 3 tränare på plats idag samt med bra stöd från andra i klubben, vilket innebär lite väl mycket curlande om de skall utveckla sina förmågor att ta hand om sig själva. Men i stort så är det briljanta ungar vi har som gör sitt yttersta för att vara i tid och vara väl förberedda.

 

Kommande tävlingar:

Vi kommer att träna inför dessa tävlingar så att vi fortsätter att utveckla våra aktivas tekniska förmågor samtidigt med bra grundträning för att förebygga skador och förbereda dem på den förändrade träningen som kommer med puberteten. Vår interna tävling God Jul är mer eller mindre obligatorisk och ersätter träningen den dagen. Mer om tider för God Jul på klubbens hemsida inom kort.

 

Stort tack för en intensiv helg och vi ses i hallen i veckan!

Richard, Björn & Fredrik

Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information