Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsglädje och julmys på God Jul-tävlingarna

22 DEC 2011 15:53
I lördags avslutade de yngsta grupperna 2011 års friidrottsverksamhet på bästa sätt med Lilla God Jul-tävlingen följt av sega-kolan och lite allsång. I måndags var det dags för övriga i klubben att avsluta med tävlande, pepparkakor, förtjänstpriser och julmust!
 • Skapad: 22 DEC 2011 15:53

På lördagmorgonen var det hela 61 st pigga barn födda 00-03 som hade begett sig till Förbohallen för att tävla i 60 m, längd och kula till toner av julmusik. Efteråt bjöds det på lek, långdans, medaljutdelning, god julfika och allsång. En härlig avslutning efter en härlig hösttermin!

 

Resultat Lilla God Jul

 

På måndagen var det dags för klubbens äldre ungdomar att avsluta med en tävling under avslappnade former. Här var det hela 40 år mellan yngsta och äldsta deltagare, vilket antyder deltagande från vissa modiga föräldrar och tränare! Här följer vissa höjdpunkter från tävlingen:

 

 • Sebastian Eliasson -95 är relativt ny i Lerum Friidrott, vilket innebär att det finns ganska mycket att utveckla, vilket han har gjort under hösten. För i första omgången i längd, drämde till med 5,12 i första omgången och raderade sitt gamla pers på 4.85 med råge. Men han nöjde sig inte där utan fortsatte med att öka det färska perset med 40 cm till 5,52 redan i andra omgången!
 • Alexandra Axell verkar vara i god form då hon presterade 8,29 på 60 m och 5,29 i längd.
 • Jesper Borg, gjorde bra ifrån sig i höjdtävlingen där det blev många hopp på kort tid, men detta till trots, lyckades han passera 1,90 i tredje omgången.
 • Att förra årets USM-mästare i stav, Carl Ivarsson, tränar flitigt råder det inga tvivel om och det märktes då han i första hoppningen för säsongen slog till med nytt personligt rekord i stav när han luftade 4,30! Det bådar gott inför kommande tävlingar!
 • Något som imponerade var 41-årige Anders Pihls flitiga tävlande, där han ställde upp i 60 m, längd, kula, tresteg och höjdhopp och gjorde det bra också! Eller vad sägs om 8,34 på 60m, 1,60 i höjd, 4,90 i längd och 9,70 i tresteg?
 • Har man utmanat olika personer i duell, så måste man ju stå vid sitt ord. Väl på startlinjen i 60m, var duellanterna Pontus Ahlstedt -94 och fd elitsprintern Jesper Skoglund redo att sätta tänderna i mig. Pontus var först över mållinjen, 9 hundradelar senare Jesper och ytterligare 3 hundradelar senare undertecknad! Tangerat pers på 7.61 för Pontus, som är mitt inne i en tung träningsperiod!

 

Resultat Stora God Jul


 

Förtjänstpristagare

Under stora God Jul-tävlingen uppmärksammades även årets förtjänstpristagare som utses av styrelsen varje år. Pristagarna för 2011 var följande:

 • Årets Ungdom. Tilldelades Nellie Fransson, som förutom träningsflit och bronsmedalj vid GM i stavhopp, också har visat prov på god kamratanda!
 • Årets Junior. Gick detta år till två personer - Ida Holm och Carl Ivarsson. Ida Holm, som tränar och studerar i Stockholm under terminerna, har en bra säsong bakom sig med JSM-guld i F19 på 800 m och brons på 1500 m. Carl Ivarsson imponerade med USM-guld i P15 stav, är träningsflitig och sprider träningsglädje!
 • Årets Lerum Friidrottare blev utan någon tvekan Daniel Falk, som gjorde sin sista säsong i Lerum Friidrott på ett mycket hedervärt sätt. Han slog klubbrekord i sin huvudgren tresteg under SM-tävlingarna i Gävle med 15.98, men även i höjdhopp på 2,02 inne och 2,01 ute. Med dessa meriter knep han sin första landslagsplats i Finnkampen! Nu fortsätter livet i Göteborg med Chalmers-studier och träning i Mölndals AIK:s regi med Emil Predan som tränare sedan två år tillbaks.
 • Årets Ledare. Anders Pihl har med outtömlig energi, enormt engagemang och stort initiativtagande bidragit till den gemenskap, stämning och ordning som 00-01-gruppen har och har haft sedan starten för 1,5 år sedan.

 

 
Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information