Hoppa till sidans innehåll

Stor utdelning för Lerum Friidrott i Götalands

10 SEP 2012 14:34
Madeleine Söderlund, Lizzie Hager och Julia Kanerva, som tillsammans utgjorde Lerum Friidrotts trupp i Götalands, gjorde starka insatser i Götalandsmästerskapen i Ängelholm i helgen 8-9 september. Flera fina placeringar och ett antal pers blev resultatet.
  • Skapad: 10 SEP 2012 14:34

Madeleine tävlade i hela fem grenar i F13 och fick tre silvermedaljer.

— Jag har räknat ut att jag gjorde tio lopp, berättar hon.

Men, säger hon, det låter jobbigare än vad det var eftersom loppen ofta låg så tätt att hon inte behövde värma upp emellan.

På lördagen tävlade hon i 200 meter häck där hon kom tvåa i finalen med tiden 31.36, vilket är personligt rekord. Denna dag sprang hon också 80 meter där hon kom tvåa i semifinalen, men hon tog sig inte till final. Det berodde på en stark motvind, enligt Madeleine.

 

På söndagen var det tävling i 60 meter häck och där tog Madeleine en silvermedalj med tiden 9.86, också det personligt rekord.

— Det var första gången under tio sekunder, säger Madeleine.

I försöken på 200 meter sprang hon på 27.64, vilket är pers med eltid. Hon kom sedan sexa i A-finalen.

Madeleine avslutade tävlingarna med att springa den sjunde sträckan för Göteborgslaget i stafetten åtta gånger 200 meter. Laget kom tvåa.

— Då hade jag ont i låret, men sprang ändå för det var kul. Jag var trött, men alla göteborgare hejade och jag blev pushad av det, säger hon.

 

Lizzie tog brons i både längd och tresteg för F13, och satte två personliga rekord.

—Det är jätteskönt att det gick så bra, säger hon.

I längdhoppet slog hon pers med två centimeter, det nya rekordet är 4,95. I tresteget hoppade hon 10,87, men i för stark medvind varför det inte blev pers. Dessutom ställde Lizzie upp i 200 meter och sprang på 28.50 i försöken, också det pers. Det var första gången Lizzie ställde upp i Götalands.

— Det var jätteroligt. Det är ju en rätt stor tävling och väldigt proffsigt med invigning i början och bara tävlande på banan, säger hon.

 

Julia sprang 2000 meter och 800 meter för F14.

— Det var första gången jag sprang 2000 meter. Nu vet jag hur det går till och vad jag ska förbättra till nästa gång, säger hon.

Hon hade som mål att haka på de första, och ett tag låg hon på fjärde plats, men mot slutet drog de andra ifrån och hon slutade med en hedrande sjätteplats. Hon sprang på 7:25.92, vilket alltså är personligt rekord.

— Efteråt var jag så trött man ska vara efter 2000 meter. Det var ett ganska tufft lopp, säger hon.

När hon sprang 800 meter kom hon lite över sitt personliga rekord, hon sprang på 2:32.49 och kom tia.

— Jag kunde varit lite bättre på 800 meter, men jag känner mig ganska nöjd. Det är ju roligt också att vara med på Götalands, säger hon.

Skribent: Agneta Olofsson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information