Hoppa till sidans innehåll

Stora God Jul 2014 - så gick det

18 DEC 2014 15:04
Enligt tradition bjöd Stora God Jul på resultattävlingar i flera grenar för aktiva, föräldrar och tränare samt utdelning av Årets Förtjänstpriser och klubbrekordströjor.
  • Skapad: 18 DEC 2014 15:04

Resultat Stora God Jul

60m, 60m häck, höjd, stav, längd, tresteg och kula stod på programmet, när aktiva födda 03 till 59 tävlade tillsammans med föräldrar och tränare.

 

Hampus Corneliusson var en av de aktiva som visade god form i andra grenar än i sin huvudgren stav, då han slog personligt rekord flera gånger om med en stöt på 10.69 i kula och då han vann höjden på 1.74 efter en spännande duell med undertecknad.

 

Långsprintern Linnea Ivarsson, som under hösten blivit lite starkare och lite mer explosivitet, visade fin form på 60m när hon slog personligt rekord på 8.47.

 

Här hittar du resultatsammanställningen från Stora God Jul.

 

Här hittar du orginalprotokollen.

 

 

Årets Förstjänstpriser

I vanlig ordning uppmärksammades olika personer i klubben som stuckit ut på olika sätt. I år togs den nya kategorin Årets Veteran in, för att spegla den ökade veteranverksamheten i klubben i och med Löparsektionens uppstart.

 

Här nedan ser du pristagarna samt motiveringarna:

 

Årets Glädjespridare 2014

Linnea Pihl

Årets Glädjespridare har under året spridit glädje och genom sitt sätt att alltid se positivt i alla lägen, även efter tävlingar då det inte gått så bra, även varit ett föredöme för sina träningskompisar. Årets glädjespridare är ett bra exempel på att om man hänger i, tränar med bra inställning och ser positivt, så kommer resultaten förr eller senare.

 

Årets Eldsjäl 2014

 

Göran Åberg

Årets Eldsjäl tilldelas en person som är en riktigt ”doer” och som med stort engagemang och stor handlingskraft får saker gjorda. Årets Eldsjäl är en själ som alltid sätter klubben i första hand, trots att han jobbar i det dolda i styrelsen, som ordförande i Klubbhusföreningen och som ansvarig för Camp Lerum under våra tävlingar.

 

Årets Tränare 2014

 

Jesper Skoglund

Årets Tränare har lyft klubben ytterligare ett steg i träningsutvecklingen. Årets Tränare har dels en förmåga att möta ungdomarna där de befinner sig just nu och dels en förmåga att med sitt avslappnade sätt träna de aktiva. Under årets som gått har Årets Tränare, förutom att vara en del av tränarna i 02-gruppen, tagit sig an rollen som sprinttränare för de aktiva över 15 år på ett strålande sätt.

 

Årets Kämparinsats 2014

 

Julia Kanerva

Årets Kämparinsats går till en aktiv som alltid ger 100% på alla träningar och är en av få i klubben som självmant stannar kvar efter träningen för att träna extra. Det ska också tilläggas att denna aktiv inte har drivits av tidigare framgångar, utan har funnit motivationen i att hela tiden vilja utvecklas och förbättras. Fortsätter hon att kämpa, så kommer det snart lossna resultatmässigt också.

 

Årets Ungdomspris 2014

 

Kalle Wållgren & Elvira Carlén

Årets Ungdomspris går till två ungdomar. Den ene knep IGM-guld i tresteg med 10.48, brons på 200m med 27.27 och ytterligare 4 st topp-6-placeringar under GM inomhus och utomhus. Dessutom har denne aktiv en härlig träningsinställning där hen alltid ger allt.

 

Den andra tog IGM-guld i tresteg med 10.89, GM guld i höjd på 1.55 och silver i tresteg på 11.28. dessutom satte hen distriktsrekord i tresteg på 11.42 och hela fem klubbrekord, varav ett i femkamp.

Denne aktiv suger åt sig av det tränarna säger och har svårt att ibland slita sig från träningen.

 

 

Årets Junior 2014

 

Hampus Corneliusson

Årets Junior stack ut lite extra bland de nominerade, då hen gjorde comeback i sin huvudgren efter 3,5 års skadefrånvaro, som var en lång rehabperiod fylld av hopp och tvivel. Trots detta lyckades Årets Junior ta klubbens enda medalj på junior-SM, då han satte nytt personligt rekord på 4.60 i stavhopp.

 

Årets Veteran 2014

 

Anders Pihl

Årets Veteran är en för året ny kategori, som kommit till då den snabbt ökande veteranverksamheten i och med den nya Löparsektion, har blivit en allt större del av vår verksamhet. Årets veteran är en av initiativtagarna till Löparsektionen och sprider sitt engagemang och träningsglädje till övriga motionärer och löpledare. Dessutom tog Årets Veteran flest medaljer av klubbens aktiva under IVSM (silver i tresteg på 10.48) och VSM (dubbla guld på 3000m H 11:54.80 och 400m häck 68.31 samt brons i tresteg på PB:t 10.83).

 

Årets Lerum Friidrottare 2014

 

Lizzie Hager

Dubbla silver i längd och tresteg inomhus, klubbens enda SM-guld i längdhopp, SM-silver i tresteg, två grensegrar i damlagets seriematcher, Sverigetvå och Sverigetrea i tresteg respektive längd samt sex klubbrekord. Såg lyder tävlingsstatistiken för Årets Lerum Friidrottare, som stod i särklass bland årets tävlande. Bakgrunden till detta facit ligger i kombinationen av hög träningsnärvaro och i förmågan i att fokusera och pressa sig till max under träning. 

 

Här hittar du alla förtjänstpristagare sedan starten 1993.

 

Många klubbrekordtagare

I fjol hade klubben 18 st rekordtagare som tog 27 rekord, medan det i år var 25 rekordtagare som satte 40 st rekord. Statistik som kan tolkas som en ökad bredd.

 

Sebastian och Kristin missades

Ibland missas resultat och rekord och så var fallet i måndags. Kristin Olofsson-Hoffman och Sebastian Eliasson, slog under 2014 båda klubbrekord på den udda distansen 150m under Stonehill Games, med tiden 20.67 respektive 17.21.

 

Här är klubbrekordtagarna under året:

Sebastian Eliasson

Carl Ivarsson

Kalle Wållgren

Regina Carlén

Linnéa Svensson

Mia Callenberg

Julia Kanerva

Linnea Tebelius

Ellen Sjöstrand

Kristin Olofsson-Hoffman

Dagny Olofsson-Hoffmann

Madeleine Söderlund

Lizzie Hager

Linnéa Wijk

Sara Dahlén

Martina Börjesson

Cornelia Lindberg

Elvira Carlén

Ronja Bökmark

Ebba Hager

Wendela Yhlén Graf

Vanna Darrell

Ebba Toorell

Tuva Dahlgren (4.32 i längd ej giltigt rekord då vindresultat saknas)


Aktiva som slog rekord under året, men vars rekord är slagna:

Sandra Lindholm

Ella Darrell

Linnea Pihl

 

Här hittar du årets klubbrekord.

 

Här hittar du Lerum Friidrotts nu gällande klubbrekord.

Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information