Hoppa till sidans innehåll

Profilen: Lizzie Hager

21 MAR 2014 12:14
Efter att ha radat upp klubbrekord under ett par år debuterade Lizzie Hager i USM och tog två silvermedaljer.
  • Skapad: 21 MAR 2014 12:14

När hon började i friidrotten var det mest kompisarna som drog och hon brydde sig inte om att tävla. Men så var det kval till Götalands 2012 och på första utomhustävlingen, som var Sävedalsspelen, klarade hon kvalgränsen i tresteg och kom trea i tävlingen.

— Jag var överlycklig. Det var första tävlingen där jag kom på pallplats, men jag kunde inte kliva upp på pallen eftersom jag skulle springa 60 meter, säger hon.

På prispallen stod hon dock redan efter några veckor på Världsungdomsspelen då hon återigen kom trea i tresteg.

 

080 (2)

På pallen i Världsungdomsspelen 2012. Foto:

Caroline Hager


Att det blev längd och tresteg som blev hennes grenar berodde mest på att det var dem hon var bäst på. Hon tycker att längd och tresteg är roliga på olika sätt.

— I tresteg kommer man långt på teknik. I längd har man bara ett hopp och då blir hela hoppet kortare om det är något man inte är bra på. Om det är någon del i tresteget som man inte är bra på men om man sätter de andra bitarna, då blir det långt ändå, säger hon.

Det har blivit ett antal klubbrekord i tresteg sedan 2012. Det senaste kom i februari i år då hon hoppade 11,67 vilket också placerade henne som nummer ett i Sverigestatistiken för 15-åringar.

Hon hade alltså ett visst favorittryck på sig när hon skulle debutera i Ungdoms-SM i mars. Hon gjorde en bra tävling och kom tvåa med ett hopp på 11,39.

— Jag är inte jättenöjd. Jag hoppade längre men trampade. Och det var inte mycket jag trampade heller. Då känns det surt, säger hon.

Hon tog revansch genom att sätta personligt rekord i längdhoppsfinalen. Hon hoppade 5,33 vilket gav henne en silvermedalj.

Hon tycker att USM inte skiljer sig så mycket från Götalandsmästerskapen. Det är ungefär samma medtävlare och hon vet hur långt hon måste hoppa för att slå dem.

— Och när man tävlar ihop så pratar man med dem också. Vi har ganska kul också, de är inte bara konkurrenter, säger hon.

Hon är nöjd med inomhussäsongen 2013/2014 och tycker att det känns att träningen har gett resultat. Nu ser hon fram emot grundträningen inför nästa säsong. I påsk är det träningsläger i Spanien och sedan hoppas hon att utomhussäsongen blir lika bra som inomhussäsongen varit.

— Målsättningen är dels att knäcka tolv meter i tresteg och så vill jag åt guldet på USM.

När hon tittar längre fram så hägrar Ungdoms-VM i Colombia 2015. Dit skulle hon gärna vilja åka.

Hon vill bli bra på riktigt, hon vill lyckas och komma långt, men vet inte hur mycket hon vågar satsa. I funderingarna finns att kanske söka till friidrottsgymnasiet när det blir aktuellt.

— Och det vore kul att någon gång få tävla i OS, men det är väldigt långt bort, säger hon.

Skribent: Agneta Olofsson-Hoffmann

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information