Hoppa till sidans innehåll

Lyckad Julklappsjakt

11 DEC 2012 16:11
Vilken helg! Julklappsjakten blev en stor succé för Lerum FI, med många fina placeringar i hård konkurrens. Dessutom sattes fem klubbrekord.
  • Skapad: 11 DEC 2012 16:11

En lycklig ny rekordhållare är Linnéa Tebelius, F16, som för första gången på tävling sprang 400 meter och lyckades komma under minuten. 59,44 var tiden som gav henne en andraplats i tävlingen, en biljett till IUSM och som sagt klubbrekordet.

— Jag är väldigt chockad och glad och förväntansfull inför vad som ska komma härnäst, säger hon.

I loppet öppnade hon ganska starkt, eftersom hon hade målsättningen att komma under 28 sekunder på de första 200 meterna, men efter 300 meter började tröttheten sätta in.

— Då hörde jag Ralf (Ivarsson) skrika och så bet jag ihop och sprang vidare, berättar hon.

Efteråt kunde hon inte stå på benen, så trött var hon.

Linnéa hade även en fin tid på 200 meter på Adventsspelen och det är hennes nya helhjärtade satsning på friidrotten som ger resultat. Det var sedan hon började i Ralfs grupp som hon började tycka det var riktigt roligt och hon tränar oftare nu än tidigare.

Linnéa passade även på att persa i 60 meter med tiden 8,33, även om detta inte riktigt är hennes gren.

 

Mia Callenberg kom trea i 60 meter för kvinnor med tiden 8,30. Ellinor Eriksson kvalade till IUSM i stav för F16 med höjden 2,50. Dagny Olofsson Hoffmann kom tvåa i 60 meter häck för F16 med tiden 9,55 som räckte till IUSM. Hon kvalade även i tresteg med ett hopp på 10,74. Hon får sällskap till IUSM i Malmö med tvillingsystern Kristin Olofsson Hoffmann som hoppade 10,75 i trestegstävlingen och kom på en fjärdeplats.

 

Nya klubbrekord för trettonåringar blev det för Lizzie Hager som hoppade tresteg i F14 och klarade 10,54 vilket gav henne en fjärdeplats i tävlingen, och för Johanna Andersson i längdhoppet för F14 med ett hopp på 4,93 vilket också räckte till en fjärdeplats.

Madeleine Söderlund, F14, som inte tävlat tidigare under säsongen, hade en del kval att klara, och det gjorde hon med besked. Hon kvalade till Götalandsmästerskapen i 60 meter häck, 60 meter och 200 meter. I 60 meter häck sprang hon på tiden 9,39, vilket räckte till silvret, i 60 meter fick hon tiden 8,35 och i 200 meter tiden 28,11.

 

I F13 var Martina Börjesson i farten och kvalade till Götalands i 60 meter häck med tiden 10,49. I höjdhoppet kom hon etta med höjden 1,49 och fyra i tresteg med ett hopp på 9,64.

Sara Dahlén, också F13, slog sitt gamla personliga rekord med nio sekunder när hon sprang 800 meter på tiden 2:36,99. Det räckte för att hon också skulle kvala till Götalands.

 

Ett rejält pers satte Ronja Bökmark i kula för F12 när hon ökade från 6,00 till 8,01.

— Det var roligt för det är kul när man blir bra i nånting och förbättrar sig, säger hon.

Hon kom på sjätte plats i kultävlingen. Kula är egentligen inte hennes favoritgren, det är längdhopp, men hon kunde inte delta i det eftersom hon sträckt sig i avstampsbenet. Det var dock inte värre än att hon kunde springa 60 meter på tiden 9,82. Det kunde ha blivit en bättre tid, tror hon, om inte det varit problem med tidtagningen när hon sprang första gången så att loppet fick tas om.

 

I F12 tävlade också Elvira Carlén och hon hoppade 1,45 i höjd vilket räckte till en silvermedalj. Kalle Wållgren kom trea i längdhoppet för P12 med ett hopp på 4,51.

 

Tioåriga Cindy Darrell är kanske tävlingens mest framgångsrika lerumare. Hon tog guld i hela tre grenar och satte dessutom två klubbrekord. På lördagen segrade hon i tresteget för F11 med ett hopp på 8,65. På söndagen nådde hon sina två klubbrekord genom att hoppa 4,17 i längd och springa 60 meter på 8,99, vilket alltså också gav guldmedaljer i F11.

 

I P11 kom Liam Russo tvåa genom att hoppa så högt som 1,21. I F10 tog Vanna Darrell två förstaplatser, den ena i längd med ett hopp på 3,70, och den andra i kula med en stöt på 5,91.

 

Fabian Börjesson har tränat friidrott bara i någon månad och lyckades ändå komma fyra i kultävlingen för P10 med en stöt på 6,83. Dessutom kom han femma i 60 meter med tiden 9,79. Han tävlade redan på Adventsspelen men gillade Julklappsjakten bättre.

— Julklappsjakten är större och det är mer folk och fler som tävlar. Och så gick det bättre för mig på Julklappsjakten, säger han.

 

Fabian Börjesson

Fabian stöter kula. Bild från Adventsspelen.

Foto: Lisen Haegermark


Att det blev friidrott för Fabians del beror delvis på storasyster Martina, han vill gärna göra samma sak som hon. Men dessutom vill han träna så att han blir bättre i fotboll, snabbhet och styrka är något han kan ta med sig till den sporten från friidrotten.

 

Resultatlista

Skribent: Agneta Olofsson

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang

 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@lerumfriidrot...