Hoppa till sidans innehåll

Linnéa Svensson nyanställd!

03 JUN 2015 17:21
Efter en rekryteringsprocess för tjänsten ungdomsansvarig, som lades ut i mars, blev det till slut Linnéa Svensson som fick jobbet. Lerum Friidrott välkomnar härmed Linnéa till det nya jobbet som hon påbörjade i måndags, med en intervju.
  • Skapad: 03 JUN 2015 17:21

Vem är Linnéa Svensson?

- Linnéa Svensson eller Cocco som jag också kallas, är en glad 26 åring bosatt i Göteborg. Tar snart ut en examen i idrottspsykologi efter att ha studerat 2,5 år på Halmstad högskola och ett halvt år på handelshögskolan i Göteborg.  Är uppvuxen på en bondgård i Gråbo, har alltid älskat idrott. Har som liten åkt konståkning, spelat fotboll och innebandy, men fann kärleken till friidrotten vid 10 års ålder, då man fick börja friidrotta genom friidrottsskolan och sen har jag varit fast!

Vad kommer du att göra som ungdomsansvarig i klubben?

- Jag kommer att jobba för de yngre grupperna i föreningen, rekrytera och utbilda tränare, se till så att verksamheten för våra 8-14 åringar funkar bra och utvecklas. Två större projekt kommer jag att rodda under året är Friidrottsskolan och LFI Skolmästerskap.

Hur kommer det sig att du sökte jobbet?

- Jag tyckte det lät väldigt intressent och utmanande! Dessutom tyckte jag att jag kunde dra nytta av min utbildning jag har gått och att få jobba inom idrottsvärlden vill jag väldigt gärna och just Lerum Friidrott skulle ju vara helt grymt då jag varit med i klubben så länge. Jag vill gärna vara med och utveckla Lerum Friidrott!

Varför tror du att du fick jobbet?

- Jag hoppas det var mitt sätt att se på ledarskap som var en bidragande faktor. Jag ser mycket ur ett beteende- och motiverande perspektiv och jag tror det kan hjälpa mig i arbete. Sen har jag hört att jag är glad och lättsam vilket jag tror hjälpte mig att få tjänsten, för när det handlar om barn och ungdomar är glädje det allra viktigaste!

Vad ser du för utmaningar som ungdomsansvarig?

- En stor utmaning är att samspela alla olika delar och grupper. Samordna människor, filosofier, värderingar och jobba mot gemensamma mål. Det är alltid en utmaning oavsett vilken ledarroll du har, tror jag. Den största utmaningen är nog ändå att se till att barnen utvecklas, tycker det är kul och fortsätter träna friidrott. Det är det som är själva kärnan, att barnen har roligt och vill komma på träningarna. Hur kan jag förstärka det?

 

Du kommer att jobba halvtid, vad gör du resten av tiden?

- Resten av tiden kommer jag att jobba på Betongkemi Nordic AB, familjeföretaget. Där kommer jag syssla med både administration, bygga kundrealtioner och blanda betong. Jag kommer ha mycket varierande dagar det närmsta året och det ser jag verkligen fram emot! Utöver det blir det träning för egen del såklart!

 

Du har själv satsat på sprintlöpning och släggkastning. Hur ser din egen satsning ut framöver?

- Jag känner tyvärr att mina knän inte håller för den träningen som krävs för att nå mina mål, men jag har inte tagit något definitivt beslut om hur jag skall göra. Jag vill ha ett aktivt liv och kunna motionera även som riktigt gammal, men samtidigt är sprint det absolut bästa jag vet. Just nu känns det som jag får välja antingen eller men jag letar efter en lösning till att få båda delar. Så om det blir en elitsatsning är inte säkert, det får tiden utvisa. Vem vet, kanske blir jag släggkastare på heltid!

 

Faktaruta 

Namn: Linnéa Svensson
Ålder: 26
Familj: Mamma Anna- Lena, Pappa Anders, lillebror Edvin, storasyster Elvira och två systerdöttrar, Aliyah och Alice
Civiltillstånd: Pojkvännen Fredrik
Intressen: Träning, resa, trädgård och blommor
Födelseort: Gråbo
Bostadsort: Göteborg

 

Fem snabba

1. Morgon eller kväll?

Kväll

 

2. Hav eller insjö?

Hav

 

3. Techno eller dansband?

Hehe… Då får det bli techno om jag måste välja...

 

4. Bok eller film?

Film

 

5. Earl Grey eller Roibos?

Earl Grey

Skribent: Ulf Petersson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information