Hoppa till sidans innehåll

Lerum Vildmark - en succé!

19 JUN 2012 11:25
Cirka 400 löpare på kuperade banor i skogen, lagom svalt väder att springa i och ett arrangemang som fick beröm efteråt. Så kan man summera det första Lerum Vildmark som gick i lördags, den 16/6.

  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:12

 

Loppet var ett samarrangemang med Lerums Skid- och Orienteringsklubb och samarbetet flöt bra enligt tävlingsledaren Patrik Rohback. Hans ledarkollega från orienteringsklubben var Örjan Söderlund, känd friidrottsförälder i LFI.
Banorna gick runt Stora Härsjön i södra Lerum och höll sig helt och hållet inne i skogen.
— Det kanske blir någon ändring i bansträckningen till nästa år, men i stort sett blir det densamma eftersom vi inte vill gå ut på vägarna med löparna, säger Patrik Rohback.

Eftersom det var många klasser för de yngre, hade ledningen fått tänka till med tiderna, så att barn och föräldrar kunde springa på olika tider. Tidtagningen följde samma princip som Lerumsloppet, med chip på nummerlappen.
Patrik Rohback har dock en del saker han vill förbättra till nästa år. Uppvärmning med Friskis och Svettis är ett önskemål, liksom sjukvårdsfunktionärer. Och blir det många fler startande så behöver parkeringsfrågan lösas. Kanske kan löparna bussas från Lerums centrum.
— Men det är ju ett angenämt problem om det skulle bli många, säger Patrik Rohback.

 

Yannick

Yannick Tregaro en av många nöjda löpare som lovordade Lerum Vildmark. Foto: Hans Pihl

Skribent: Agneta Olofsson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information