Hoppa till sidans innehåll

LFI:s nya löparsektion

12 MAR 2014 15:05
Nu startar LFI:s nya löparsektion. Tanken är att de som springer ska få en gemenskap som hjälper till regniga dagar. Samtidigt finns kunskap att hämta för den som vill utvecklas.
  • Skapad: 12 MAR 2014 15:05

Anders Pihl, Mikael Zachrisson och David Pettersson är entusiasterna som nu drar igång löparsektionen. Bakgrunden är att joggandet och springandet ökar explosionsartat. Det syns inte minst på anmälningarna till de olika lopp som ordnas, ofta blir de fulltecknade direkt.

— Många är ute och joggar för sig själva, vi vill sprida budskapet att det är roligt att träna tillsammans, säger Anders Pihl.

 

IMG_1438

Mikael Zachrisson, Anders Pihl och David

Pettersson drar igång sektionen. Foto: A Olofsson

 

De tre kommer att, tillsammans med Hans Svensson och Patrik Roback, leda aktiviteterna fyra gånger i veckan.

På måndagar blir det teknik och styrka. På tisdagar fortsätter Göteborgsvarvets löparkvällar som tidigare. På torsdagar står kvalitetsträning med bland annat intervaller på schemat och på söndagar blir det långpass. Utgångspunkt alla dagar utom tisdagar är Förbohallen/Stonehill. På tisdagar utgår man från Riddarsten.

Tanken är att alla ska kunna vara med, födda 1905 till 2005. Träningen kommer att anpassas efter deltagarna så att alla hittar en grupp som passar deras förmåga. Det går att vara med alla dagarna i veckan, men det är inget tvång.

Gemenskapen ska ge den extra pushen att komma ut och träna även dagar när vädret inte är bra. Man ska kunna hitta en rygg att följa och man ska peppa varandra.

— Det ska vara kul att ses innan och efter och kanske fika i klubbhuset efteråt, säger Mikael Zachrisson.

Han har lång erfarenhet av egen löpträning och har läst allt han kommit över på området. Anders Pihl har gått tränarutbildningar och David Pettersson studerar hälsopromotion med inriktning idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet.

Den samlade kunskapen är alltså stor och meningen är att den löpare som vill utvecklas  ska kunna få rätt stöd så att resultatet inte blir överträning med skador och att hen tröttnar och lägger av.

 

IMG_1440

På Stonehill kan den nya sektionen träna teknik mm.

Foto: A Olofsson


Klubben har satsat en summa för att få igång verksamheten och förhoppningen är att få in många nya medlemmar som till exempel kan gå in som funktionärer på klubbens arrangemang.

— Troligen kan vi rekrytera mest vuxna löpare men de har ofta barn som kanske kommer med i den rena friidrottsträningen. Jag är själv ett exempel, jag kom med som löpare i klubben och nu är alla mina tre tjejer med i friidrotten, säger Mikael Zachrisson.

De tre hoppas på en anslutning om 50 till 100 löpare i början.

— Kommer det 300 får vi ett trevligt problem att lösa, säger Anders Pihl.

Förutom de fem huvudtränarna kommer det att finnas hjälptränare så att träningen kan ske på alla deltagares villkor.

Inför starten hålls två informationsträffar. Den första är 20 mars kl 19.30 i klubbhuset och den andra 22 mars kl 15.00 i gradängsalen i Lerums Gymnasium. Vid detta senare tillfälle kommer maratonlöparen Marcus Nilsson, som skrivit flera böcker om löpning, att föreläsa.

Sedan drar själva verksamheten igång 24 mars. Förhoppningen är att kunna ge en liten grund för de löpare som vill springa Lerumsloppet 26 april, men framför allt att få igång en livaktig och varaktig ny sektion i LFI.

Skribent: Agneta Olofsson-Hoffmann

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information