Hoppa till sidans innehåll

Infobladet 2020-04-07

07 APR 2020 16:44
Infobladet lyfter bland annat coronapåverkan, men också den nya satsningen Athletics For Life.
  • Skapad: 07 APR 2020 16:44

Du kan se Infobladet som utskriftsvänlig PDF här>

Coronastatus Lerum Friidrott

Som ni alla vet har vårt uppdrag under VarvetMilen, SpecialVarvet och GöteborgsVarvet uteblivit i år, då Göteborgs Friidrottsförbund har ställt in arrangemangen på grund av Coronapandemin. Uppdrag med bra intäkter som nu går förlorade.

Lerumsloppet däremot, som är klubbens största arrangemang, kommer förhoppningsvis att genom­föras. Styrelsen beslutade i förra veckan ett nytt datum för loppet. Innan vi kommunicerar ut detta behöver vi först få återkoppling från Svenska Friidrottsförbundet, polis, kommun och samarbets­partners för att kunna vara säkra på att datumet fungerar. Besked kommer så snart detta är klart!

Denna vecka pågår Lerum Friidrottsskola med 17 deltagare enligt planerat. Vi planerar också att genom­föra Lerum Friidrottsskola under två veckor i juni samt seniortävlingen En Midsommarnatts­dröm 17/6. Skulle reglerna för officiella sammankomster på max 50 personer kvarstå längre fram, så kommer vi att sätta en maxgräns för antalet deltagare och ledare på friidrottsskolorna samt ställa in En Midsommarnattsdröm.

Stötta Lerum Friidrott ekonomiskt på olika sätt

Coronakrisen kommer att påverka föreningens ekonomi mycket starkt utifrån de kostnader och intäkts­förluster vi än så länge kan se.Men tillsammans kan vi klara av den här tiden och med lite extra stöttning från olika håll så hoppas vi minimera problemen som följer med en hårt ansatt ekonomi.

Det finns flera olika sätt att stötta Lerum Friidrott på, som du kanske inte kände till:

Stötta klubben och dig själv med Sponsorhuset

Under ett antal år har klubben haft ett samarbete med Sponsorhuset, som går ut på att man genom vanliga köp på nätet skänker pengar både till klubben och till sig själv – utan att det blir dyrare för dig. Tvärtom får både du och föreningen bonus vid varje genomfört internetköp via en mängd kända webbutiker. De flesta handlar på nätet idag, så varför inte passa på att bli medlem i Sponsorhuset?

Stötta klubben med Sverigelotten

Svenska Friidrottsförbundets stabila partner Folkspel har genom Sverigelotten skapat en särskild kampanj för oss friidrottsföreningar som har det tufft ekonomiskt i rådande situation. Genom att bli prenumerant skänker Folkspel direkt 200 kr till Lerum Friidrott när du signar upp dig. Det gör du här.

Investera i friskvård till Din arbetsplats och stötta klubben

Klubben har sedan 2015 bedrivit Företagsfriskvård för CPAC Systems på veckobasis, där vi erbjuder ett variationsrikt löppass och ett grupp­träningspass med aktiv rörlighet, lyftteknik, cirkelstyrka och rör­lighet på schemat. Vi erbjuder flexibla lösningar utifrån era behov. Är Du eller din arbetsplats vår nästa kund? Läs våra fina referenser här.

Testa på vår nya satsning på friidrott för vuxna – Athletics For Life!

Har du alltid velat testa på friidrott? Undrar du hur högt du kan hoppa, långt du kan kasta och hur fort du kan springa?  Då har du chansen nu! Lerum Friidrott erbjuder träning för vuxna nybörjare under åtta torsdagar från och med 30 april till och med 18 juni.

Under ledning av våra rutinerade friidrottstränare får du testa sprint, häcklöpning, längd, höjd, tresteg, diskus och spjut. Dessutom tränar vi fysiska moment för att öka rörlig­het, styrka, koordination, spänst och uthållighet, alltså den mest allsidiga och roliga träning man kan tänka sig. Anmälan och mer info hittar du här.

Medlemsförmån – ta del av digitala utbildningar kostnadsfritt under april och maj!

Sport Competence erbjuder under Coronatiden sin tjänst med digitala utbildningar gratis mellan 1 april och 31 maj. Sport Competence besitter med sina experter inom olika områden en enorm kunskap i form av digitala föreläsningar och digitala verktyg för webbinarier och studieplaner anpassat för föreningslivet. Användbar kunskap både på och utanför planen för ledare, aktiva och idrottsföräldrar. Samtliga medlemmar i föreningen ges tillgång till portalen. 

Du ser inloggningsuppgifter här.

Skribent: Ulf Gimlegård
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information