Hoppa till sidans innehåll

Ida Holm femma på SM

27 AUG 2012 15:39
I ett ösregn som kom precis vid starten lyckades Ida Holm pressa sig fram till femte plats i ett mycket jämnt 800-meterslopp i SM på Stockholms Stadion i helgen 24-26 augusti. Pontus Thomé kom nia i diskustävlingen.

  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:12

Ida är mycket nöjd.
— Första varvet gick ganska långsamt, men de som skulle vinna låg främst så det var inget taktiklopp. Vid 300 meter kvar ökade jag lite och tog några placeringar som jag sedan förlorade. Men att jag kom på femte plats i ett så jämnt lopp är jag nöjd med, säger hon.
Hon fick tiden 2:13.05, en dryg sekund över personbästat.

 

IdaPontus SM 12 

Foto: Ulf Petersson

Två glada SM-deltagare i Pontus Thomé och Ida Holm.

 

Pontus Thomé kom inte i närheten av sitt säsongsbästa i diskus om 45,98 och slutade nia med ett kast på 43,06.
Han är från början spjutkastare med fina 73.60 som personligt rekord från 2010, men började mer och mer med diskus under tiden han studerade i USA, vid Boise State University. Han tillbringade fyra och ett halvt år i USA och mot slutet gick spjuttävlandet inte så bra.
— Jag tappade motivationen att kasta spjut, men jag ville göra något och jag har alltid gillat att kasta diskus, berättar han.
Nu när han är hemma i Sverige igen har han tränat diskus sedan i våras, men det är svårt att satsa hårt parallellt med ett heltidsjobb.
— Jag har inte kastat tillräckligt för att kunna tävla riktigt bra. Mitt mål framöver är att träna hårt under vintern och satsa hårt nästa säsong, säger han.

Skribent: Agneta Olofsson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information