Hoppa till sidans innehåll

Hans Pihl vill att alla ska vara aktiva

01 JUL 2012 11:15
LFI:s nye ordförande Hans Pihl, vem är han och vad vill han? Vi fick en pratstund med en engagerad före detta chef som får sin näring av andra som är aktiva och deltar i besluten.
  • Skapad: 01 JUL 2012 11:15

— Om jag inte får den näringen, då lägger jag av, säger han.

Sedan han och den nya styrelsen tillträdde 29/3 har det gått ett tag, och han tycker att det har blivit så som han vill.

— Alla arbetar efter bästa förmåga, jag är tillfreds.

Hans är 66 år och har arbetat som konstruktör och chef inom näringslivet. Han har också facklig bakgrund, har varit med och startat en fackklubb, bland annat. Han har alltid idrottat på motionsbasis, men inte organiserat i någon klubb.

Barnbarnen tränar i LFI och sonen Anders Pihl är tränare. Det var genom honom som Hans blev föreslagen som ordförande. Anders sitter för övrigt också med i den nya styrelsen.

Hans tackade ja till uppdraget delvis för att han som pensionär kände sig undersysselsatt, delvis för att han vill göra något för barn och ungdom. Det finns flera saker han vill förändra.

— Vi ska börja dokumentera det vi gör. Nu tvingas vi uppfinna hjulet varje gång vi har ett arrangemang.

Det ska finnas en dokumentation för till exempel Lerumsloppet med ett körschema över vad som ska göras och i vilken ordning. Hemsidan ska också bli bättre med fylligare information om varje träningsgrupp.

— Föräldrar till barn som vill börja friidrotta ska kunna läsa om grupperna, hur de tränar och varför. Och föräldrar som vill börja som tränare ska få en fadder som hjälper till i uppstartsfasen.

Verksamheten ska växa, därför behöver LFI gå ut i skolorna mer och informera.

Något som redan startat är ett samarbete med andra mindre klubbar i Göteborgsområdet. Det kan röra en så enkel sak som att jämföra kalendrar så att arrangemang inte krockar.

Kanske kan man också ha ett utbyte på tränarsidan, låna tränare med specialkompetens klubbarna emelllan. Dessutom ska man börja åka gemensamt med buss till tävlingar.

En av de första saker Hans tog initiativ till var en enkät till tränarna i LFI och den avgående styrelsen om vad som är bra och dåligt i klubben. Ett av önskemålen som kom fram var att det sociala skulle stärkas. Därför kommer styrelsen att verka för att det blir fler arrangemang som God Jul-tävlingarna och liknande.

Ett annat initiativ är de tränings-DVD:er som påbörjats. Hittills finns det en om löpning och en om häck, båda kan lånas från kansliet och fritt kopieras.

Hans Pihls mål är att alla aktiva ska känna att de utvecklas och trivs.

— Den som bara vill träna ska få göra det. Den som vill tävla ska få göra det. Och den som vill satsa på elitidrottande ska kunna göra det med visst stöd från oss, säger han.

Skribent: Agneta Olofsson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information