Hoppa till sidans innehåll

Goda insatser i Friidrottens hus

19 FEB 2017 16:12
  • Uppdaterad: 20 FEB 2017 10:44

Flera av Lerum Friidrotts deltagare presterade på personbästanivå när IJSM och IUSM17 avgjordes i Göteborg under helgen. Bästa placeringen nådde Johanna Andersson i lördagens tresteg för F19, där hon kom sexa på nytt inomhuspers.

Johanna inledde med 11,39 i första hoppet, vilket visade sig räcka till för att ta henne till de avslutande tre omgångarna som åttonde flicka. I sista omgången plockade hon fram sitt längsta hopp för dagen, inomhusperset 11,62, fastän hon inte lyckades träffa plankan.

- Tyvärr spände hon sig lite i ansatsen just i det sista hoppet, säger tränare Ralf Ivarsson som tillsammans med Lisa Wållgren var med och coachade Lerums deltagare.

Fatima Koné från Ullevi vann på 12,34, även tvåan nådde över 12 meter, och bronset gick till Stenungsunds Sara Sjögren som hoppade 11,85.

Senare samma dag gick kvaltävlingen i längd för Johanna, som dock hade större bekymmer med ansatsen i denna gren och fick nöja sig med att bli 19:e flicka med 5,19. För att hamna bland de tolv som gick till söndagens final krävdes 5,42.

I försöken på 400 meter för flickor 19 kom Linnea Åberg trea i sitt heat med 62,48, vilket betydde ett nytt personbästa.

Sara Dahlén som sprang samma sträcka i flickor 17 kom till mästerskapet från skidåkning i fjällen, och slutade fyra i sitt försöksheat med  65,73.

Bland 17-årstjejerna i kula deltog Lerums Nora Bankel, som gjort come back till inomhussäsongen. Hon stötte 10,58 i första omgången, ett resultat som stod sig som hennes bästa för dagen, och kom tolva med det.

- Nora var i bra form till tävlingen, men det stämde inte riktigt för henne i hennes mästerskapsdebut, säger tränare Lisa Wållgren.

På söndagen var två Lerumstjejer med i tävlingarna. I stav för K22 hoppade Ellen Sjöstrand 2,96, vilket gav femte plats.

Madeleine Söderlund startade i försöken på 60 meter häck för sjuttonåringar, gjorde ett bra lopp och satte personbästa med 9,22, vilket gav tredje plats i hennes heat. Till final fattades fjorton hundradelar.

Närmast fortsätter innesäsongen med ISM som går i Växjö det kommande veckoslutet, dock utan deltagare från Lerum. Det lär det i stället bli i det följande mästerskapet, första helgen i mars, då IUSM för klasserna 15 och 16 år går i Uppsala.

Skribent: Peter Welling
E-post: Adressen Gömd

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information