Hoppa till sidans innehåll

Fin medaljskörd till Lerum och lagvinst av Göteborg under GM

17 SEP 2013 13:06
I dagarna två pågick årets sista stora arenatävling utomhus för 13- och 14-åringarna i regionen Götaland i småländska Eksjö. Från Lerum Friidrott deltog fem tjejer som tog med sig hela sex medaljer hem och en sjätteplats, varav två guld. Göteborgsdistriktets aktiva tävlande under Team Göteborg i den totala lagkampen, som vi tog hem för andra gången i rad.
  • Skapad: 17 SEP 2013 13:06

Tre medaljer till Madeleine

Madeleine Söderlund var den av de aktiva som tog hem flest medaljer. Hon började med att under lördagen ta hem den ädlaste valören på distansen 100m. Efter vinst i försöket på 13.06 – en hundradel från perset – var det först dags för försöksheat på 300m häck före finalen. Under 300m häck-försöket gjorde hon minsta möjliga ansträning som skulle räcka för avancemang. Väl i finalen på 100m slog Madeleine till med imponerande 12.82 – nytt PB med över 2 tiondelar och guld med 26 hundradelars marginal, trots -1,4 vind under loppet.

 

I finalen på 300m häck startade Madeleine svajigt med gjorde en bra upphämtning sista 150 m och sprang till sig en bronspeng på tiden 48,36.

 

Dagen därpå var det dags för 80m häck, en gren som varit lite osäker den sista tiden pga av dålig timing till häckarna. Så var det även i försöksheatet då hon sprang in på 12.97, vilket var sista tiden som gav finalplats. Väl i finalen var det en mer nervös men samtidigt laddad Madeleine som kom rätt redan vid första häcken och gjorde ett imponerande lopp där hon krossade sitt tidigare PB på 12.56 med 12.38 och tog därmed silver i denna gren. 1:a, 2:a och 3:a blev alltså Madeleines facit i hennes tre grenar denna helg.

 

Medaljer i teknikgrenarna och distriktsrekord i spjut

På tekniksidan stod Martina Börjesson för imponerande tävlingsinsatser. Dag 1 bjöd hon på fantastiskt fin spjutkastning. Efter ett dåligt och ett halvbra kast under inkastningen, var inte förväntningarna jättehöga. Men redan i första kastet stod det klart att det skulle bli en intressant tävling. Hon öppnade med 38.15 – nytt pers med en halvmeter som gav ledning i tävlingen. Men det fanns mer att hämta, vilket syntes på rytmen i ansatslöpningen och på timingen i utkastet. Sedan löd serien på 38.05, 37.90 och i fjärde omgången fick Martina allt att stämma och spjutet landade inte förrän efter 42.19 meter. Med det kastet utökade hon ledningen till ett försprång på fem meter ner till tvåan  och noterade också ett nytt distriktsrekord. Efter det fortsatte Martina med två glädjekast, där ett var över 40 och ett över 39 m. Guldet var ett faktum.

 

I höjdhoppningen dagen därpå fanns trycket i benen och Martina bjöd på felfri hoppning upp till 1.50. Hon låg med detta resultat tvåa, men pressades av Lovisa Karlsson från Högby som tog 1.54 i sista hoppet före Martinas sista försök. Men hon kunde samla ihop sig och ta 1.54 i sista försöket och slutade på silverplats med ett riktigt bra försök på personliga rekordhöjden 1.57.

Lizzie Hager hade ingen jättebra start i längdhoppet under första dagen. Det var i senast under VU-spelen som Lizzie hoppade längd och hon var därför lite ringrostig, vilket märktes på inhoppningen, där ansatsen inte alls stämde. Långa hopp långt bakom plankan och några övertramp räckte inte längre än till 14:e-plats och 4.66.

Dagen därpå var det dags för hennes starkaste gren, tresteg, där hon med PB:t 11.29 låg tvåa på Sverigestatistiken inför tävlingen. Första hoppet var en bit över 11m, men tyvärr övertramp. Sen ville bitarna inte riktigt falla på plats med 10,64, vilket länge var det längsta hoppet. En förbättring skedde i sista hoppet upp till 10,77, vilket innebar att hon klättrade upp till en silverplats endast en cm längre än Klara Ekelund från KA2. Lizzie var en besviken silvermedaljös långt ifrån sin bästanivå.

 

Nora Bankel (F13) deltog i längd och kula. Med ett färskt PB på 10,70, gick hon in laddad i kultävlingen, där hon på instötningen fick iväg kulan över 11m. Men väl i tävlingen var det nog lite överladdning som låg bakom något mer spända och kortare rörelser och det blev inte längre än 10,06 och en 14:e-plats. Men en erfarenhet rikare framförallt i att tävla på större tävlingar med bra motstånd där vinnarstöten låg på 13.33m. I längdhoppet gick det lite bättre där Nora lyckades presterade ett nytt PB på 4.37m.

 

Sara Dahlén var anmäld i 600m och 200m häck. Hon startade med den, för henne, nya grenen 200m häck, där hon tog sig till final. En timme senare var det dags för huvudgrenen 600m, men redan från start syntes att hon inte hade det vanliga drivet i steget och hon fick kämpa sig igenom loppet, där hon slutade som åtta på 1:49.46. I finalen på 200m häck, kunde Sara dock revanschera sig genom att springa in på en sjätteplats.

Skribent: Ulf Petersson
E-post: This is a mailto link

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information