Hoppa till sidans innehåll

Fina resultat på USM och JSM

14 AUG 2012 11:35
Ett silver och två brons blev medaljskörden när LFI tävlade i Ungdoms-SM och Junior-SM i helgen 10-12/8.

  • Skapad: 14 AUG 2012 11:35

Bäst gick det för Carl Ivarsson i P16 i USM som kom tvåa i stavhoppet med resultatet 4,32. En placering han inte är särskilt nöjd med.

— Jag ville gärna vinna och det kändes som om jag hade det, säger han.

Han hoppade utan rivning ända upp till 4,32, men sedan blev stavarna för mjuka och han provade en hårdare stav. Den var dock alldeles för hård och Carl rev ut sig på 4,37. Den ständige SM-konkurrenten Hannes Burman från Skellefteå AIK låg med en rivning efter Carl men klarade 4,37 och då var saken klar.

 

Sammanlagt har Carl nu ett guld och ett silver i utomhus-SM och två silver i inomhus-SM i stavhopp. Nu siktar han först på Stonehill Games och längre fram hoppas han på att kvala till Ungdoms-VM i Ukraina nästa sommar.

 

Ida Holm tog en bronsmedalj på 1500 meter för F19 i JSM. Dessutom kom hon fyra på 800 meter. Hon är hyfsat nöjd med tiden på 1500 meter, 4:39.66, vilket är en sekund över hennes personbästa.

— Jag lade mig trea tidigt och det var bra tempo i loppet, det var inte så stökigt som tur var, kommenterar hon.

 

Mindre nöjd är hon med 800-meterstävlingen, där hon sprang in på tiden 2:14.52.

— Efter 400 fick jag mjölksyra och det var riktigt tungt att springa, men när det var 150 meter kvar märkte jag att jag hade krafter kvar men då var det för långt fram till tredjeplatsen för att jag skulle hinna ta den, säger hon.

 

Nästa tävling för Ida blir stora SM på Stockholms Stadion där hon endast springer 800 meter. Kanske blir det sista stora tävlingen i Lerumsdräkt eftersom hon flyttar till Stockholm permanent i den vevan. Efter att ha gått Löpargymnasiet har hon nu kommit in på en utbildning med en kombination av idrott och högskolestudier, Sport Campus Sweden.

 

Linnea Ahlstedt kom trea i trestegstävlingen för F16 i USM med ett hopp på 11,13.

— Det känns overkligt, jag hade tur. Hon som låg framför mig i Sverigestatistiken gjorde tre övertramp och då hade jag nästan en medalj säkrad om jag bara fick till ett bra hopp, och det fick jag i sista omgången. Det kunde ha blivit lite längre men jag är nöjd, säger hon.

Hon fick ett massivt publikstöd i form av Lerumare och andra. Hon behövde inte klappa igång dem, de klappade själva.

 

Ett liknande stöd från publiken hade Kristin Olofsson Hoffmann i sitt sista hopp i trestegstävlingen för F15. Det förde henne fram till 10,92, därmed förbättrade hon sitt personbästa med 28 centimeter. Kristin slutade femma i tävlingen.

Skribent: Agneta Olofsson

Löparsektionen

Samarbetspartners

 

spaloggahogermarginal

 

 

 

Våra arrangemang 

 

 

 

 

 

Samarrangemang

 

Postadress:
IK Lerum Friidrott - Friidrott
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 0769481558
E-post: [saknas] Information